Helsinki-Vantaalle on hyvät ja tiheät liikenneyhteydet

Helsinki-Vantaalle pääsee tällä hetkellä parhaiten bussilla, taksilla tai omalla autolla. Heinäkuusta 2015 alkaen lentoasemalle kulkee myös juna, kun Kehärata avataan. Se tarjoaa hyvät yhteydet kentälle paitsi Helsingin keskustasta myös muualta Suomesta.

Linja-autot

Lentokenttälinjojen ja pääkaupunkiseudun bussireittien aikataulut saat  Helsingin seudun liikenteen HSL:n Reittioppaasta.

  • Helsingin keskustan ja lentoaseman välillä liikennöi lentokenttälinja 615:n  (yöaikaan bussi 620) lisäksi Finnairin City Bus.
  • Tikkurilan rautatieaseman ja lentoaseman välllä kulkee Vantaan lentokenttälinja  61 ja Hämeenkylästä Myyrmäen kautta linja 51.

Myös muualta Suomesta on hyvät ja tiheästi liikennöidyt linja-autoyhteydet Helsinki-Vantaalle. Aikataulut saat Matkahuollon kotisivuilta.

Hotelli- ja parkkibussit

Helsinki-Vantaan lähialueen hotelleihin ja lentoaseman pysäköintialueille on maksuton bussikuljetus.

Finavian ilmainen parkkibussi
Hotellikuljetukset

Linja-autojen pysäkit Helsinki-Vantaalla

Lentoasemalle saapuvat bussit pysähtyvät ensin terminaali 1:n pääoven edessä. Päätepysäkki on terminaali 2:n pääoven edessä. Lentoasemalta linja-autot lähtevät kummankin terminaalin edustalta seuraavasti:

Terminaali 1:n laiturit
Terminaali 2:n laiturit

Taksit

Taksimatka Helsingin keskustaan ja lentoaseman välillä kestää vajaat puoli tuntia ja maksaa noin 45-50 euroa. Taksiasemat sijaitsevat molempien terminaalien uloskäyntien edustalla.

Lentoasemalla toimii kolme taksiyritystä, jotka tarjoavat kiinteähintaisia ryhmätakseja sekä kierto- ja tilausajoja.

Taksiyritysten yhteystiedot

 

60° 18' 52.43" N   |   24° 58' 13.21" E