Lentoaseman joulumuistio

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on joulun alla perinteisesti vilkasta. Kentälle on syytä tulla ajoissa aina jouluaaton iltapäivään asti.

Aikaa on hyvä varata riittävästi niin pysäköintiin, matkatavaroiden jättöön, turvatarkastukseen kuin kahvilassa ja ostoksilla käyntiin. Alla on vinkkejä, joiden avulla matkustaminen sujuu mukavasti ja mutkattomasti myös joulun pyhinä.

Näin pakkaat jouluruuat lentokoneeseen

Pakkaa kaikki elintarvikkeet, ruuat ja juomat ruumaan menevään matkatavaraan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • joululaatikot
  • täytekakut ja muut leivonnaiset
  • rahkatuotteet
  • pakasteet ja säilykkeet, kuten mätituotteet ja pakastekinkku
  • sinappi
  • glögit

Joulutortut, piparit ja konvehdit voit ottaa mukaasi matkustamoon käsimatkatavarana.

Lähtöselvitys ennakkoon

Tee lähtöselvitys etukäteen lentoyhtiösi kotisivulla. Lähtöselvityksen voit tehdä nopeasti ja helposti myös lentoaseman lähtöselvitysautomaateilla.

Näin toimit lähtöselvityksessä ja automaatilla

Joulun aukioloajat

Helsinki-Vantaa on jouluna ja vuoden vaihteessa avoinna ympäri vuorokauden. Osa terminaalien kaupoista, kahviloista ja muista palvelupisteistä on joulun pyhinä suljettu.

Muut Finavian lentoasemat ovat avoinna lentoliikenteen mukaan. Katso kunkin lentoaseman kotisivulta mahdolliset muutokset aukioloajoissa.

Pysäköinti lentoasemalla

Jos haluat varmistaa autollesi pysäköintipaikan haluamaltasi Helsinki-Vantaan paikoitusalueelta, tee varaus verkkopalvelumme kautta. Voit tehdä pysäköinnin ennakkovarauksen myös Helsinki Airport -mobiilisovelluksen kautta.

Ennen Helsinki-Vantaalle tuloa voit tarkistaa nettisivuiltamme, paljonko parkkitaloissa on tilaa. Varmista tiedot vielä, kun olet saapumassa kentälle joko sisäänajotien näyttötauluista tai mobiililaitteestasi.

Helsinki-Vantaan pysäköintihinnat ja vapaat parkkipaikat 

Katso muiden kenttien pysäköintipalvelut lentoasemien omilta kotisivuilta.

Talvivaatteiden säilytys

Helsinki-Vantaalla talvivaatteet voi etelänmatkan ajaksi jättää säilytyspalveluun. Airpro Travel Services 24 h sijaitsee terminaali 2:n palvelukerroksessa.

Voit jättää tavaroita myös säilytyslokeroihin, joita löytyy terminaali 1:stä ja 2:sta. Säilytysaika on enintään 8 vuorokautta.

Katso muiden kenttien säilytyspalvelut lentoasemien omilta kotisivuilta.

Jouluostokset kätevästi lentoasemalta

Helsinki-Vantaalla on tänä vuonna runsaasti jouluisia tarjouksia ja ideoita pukin konttiin. Poimi omasi ja nauti lentomatkailun eduista.

icon