Lentoaseman joulumuistio

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on vilkasta joulun alla. Kentälle on syytä tulla ajoissa jouluaaton iltapäivään asti. Tänä vuonna tapaninpäivä 26. joulukuuta on myös erityisen vilkas päivä. 

Aikaa on hyvä varata riittävästi paikoitukseen, matkatavaroiden jättöön, turvatarkastukseen, kahvilassa ja ostoksilla käyntiin. Alla on vinkkejä, joiden avulla matkustaminen sujuu mukavasti ja mutkattomasti.

Näin pakkaat jouluruuat lentokoneeseen

Pakkaa kaikki elintarvikkeet, ruuat ja juomat ruumaan menevään matkatavaraan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • joululaatikot
  • täytekakut ja muut leivonnaiset
  • rahkatuotteet
  • pakasteet ja säilykkeet, kuten mätituotteet ja pakastekinkku
  • sinappi
  • glögit

Joulutortut, piparit ja konvehdit voit ottaa mukaasi matkustamoon käsimatkatavarana.

Lähtöselvitys ennakkoon

Tee lähtöselvitys etukäteen lentoyhtiösi kotisivulla. Lähtöselvityksen voit tehdä nopeasti ja helposti myös automaateilla.

Näin toimit lähtöselvityksessä ja automaatilla

Joulun aukioloajat

Helsinki-Vantaan terminaalit ovat jouluna ja vuoden vaihteessa avoinna ympäri vuorokauden. Osa kaupoista, kahviloista ja muista palvelupisteistä on jouluaattoiltana ja joulupäivänä suljettu.

Helsinki-Vantaan myymälöiden ja ravintoloiden poikkeusaukioloajat jouluna ja uutena vuotena

Muut Finavian lentoasemat ovat avoinna lentoliikenteen mukaan. Katso kunkin lentoaseman kotisivulta mahdolliset muutokset aukioloajoissa.

Auton paikoitus lentoasemalla

Jos haluat varmistaa autollesi pysäköintipaikan haluamaltasi Helsinki-Vantaan paikoitusalueelta, tee varaus verkkopalvelumme kautta.

Ennen Helsinki-Vantaalle tuloa voit tarkistaa nettisivuiltamme, paljonko parkkitaloissa on tilaa. Varmista tiedot vielä, kun olet saapumassa kentälle joko sisäänajotien näyttötauluista tai mobiililaitteestasi.

Helsinki-Vantaan pysäköintihinnat ja vapaat parkkipaikat 

Katso muiden kenttien pysäköintipalvelut lentoasemien omilta kotisivuilta.

Talvivaatteiden säilytys

Helsinki-Vantaalla talvivaatteet voi etelänmatkan ajaksi jättää säilytyspalveluun. Airpro Travel Services 24 h sijaitsee terminaali 2:n palvelukerroksessa.

Voit jättää tavaroita myös säilytyslokeroihin, joita löytyy terminaali 1:stä ja 2:sta. Säilytysaika on enintään 8 vuorokautta.

Katso muiden kenttien säilytyspalvelut lentoasemien omilta kotisivuilta.

Jouluostokset kätevästi lentoasemalta

Helsinki-Vantaalla on tänä vuonna runsaasti jouluisia tarjouksia ja ideoita pukin konttiin. Poimi omasi ja nauti lentomatkailun eduista.

 

icon