Ohita navigaatio

Katso huikea lista: Kokosimme tämän vuoden lentoreittiuutiset

Artikkeli julkaistu
04.07.2016 klo 07:30
Arkistointipäiväys
Vastuullisuus
Vuosi 2016 on Finavian lentoasemilla ennätyksellinen. Helsinki-Vantaalta avautuu uusia lentoreittejä niin Aasiaan, Eurooppaan kuin Lähi-itään, ja Lappi vetää lentoyhtiöitä puoleensa ennennäkemättömällä tavalla. Myös maakuntakentille vuosi tuo mukanaan kapasiteettilisäyksiä.

Kasvavan reittitarjonnan myötä Suomesta avautuu entistä paremmat yhteydet maailmalle ja etenkin Helsinki-Vantaan rooli Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä korostuu.

– Toivotamme uudet reitit ja lentoyhtiöt lämpimästi tervetulleiksi lentoasemillemme. Matkustuksen lisääntymisen ja uusien reittien ansiosta Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemien matkustajaluvut näyttävät kohoavan tänä vuonna jälleen uusiin ennätyslukemiin. Jatkamme kasvun tiellä ja odotamme innolla tulevaisuuden mukanaan tuomaa, vieläkin upeampaa reittitarjontaa, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Helsinki-Vantaan uusin lentoyhtiötulokas on Qatar Airways, joka aloittaa lennot Dohan ja Helsinki-Vantaan välillä lokakuussa. Reittiavaus laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa monipuolisemmat lentoyhteydet Suomesta paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan.

Aasian reittivalikoima on kasvanut tänä vuonna merkittävästi Finnairin avattua toukokuussa reitit sekä Kiinan Guangzhouhun että Japanin Fukuokaan. Helsinki-Vantaalta on nyt yhteensä 17 suoraa lentoreittiä Aasiaan. Kesällä 2016 Helsinki-Vantaa on Euroopan suurin lentoasema Japanin-reittien määrässä mitattuna.

Poimintoja lentoreittiuutisista

Uudet kaukokohteet

Qatar Airways aloittaa lennot Qatarin Dohan ja Helsinki-Vantaan välillä 10. lokakuuta.

Finnair avasi kesäkaudeksi 2016 reitit Japanin Fukuokaan ja Kiinan Guangzhouhun. Fukuokaan lennetään Helsingistä kolmesti viikossa ja Guangzhouhun neljä kertaa viikossa.

Miamista tuli Finnairin uusi kesäkohde huhtikuussa 2016. Finnair lentää nyt Helsingistä Miamiin ympäri vuoden kolme kertaa viikossa.

Suorien reittien lisäksi yhteydet Kiinan ja Helsingin välillä paranivat kun venäläinen lentoyhtiö Ural Airlines käynnisti kesäkuussa reittilennot Jekaterinburgista Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ural Airlines toimii tiiviissä yhteistyössä matkanjärjestäjä Utourin kanssa, joka tuo Kiinasta matkustajia Suomeen Jekaterinburgin kautta.

Lappi lumoaa

Lufthansa tuplaa lentojensa määrän Münchenistä Kittilään talvikaudella 2016-2017. Kittilään lennetään tällöin kahdesti viikossa. Lisäksi Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtista Ivaloon lauantaisin 17. joulukuuta alkaen jatkuen aina maaliskuun 25. päivään asti.

Saksalainen lentoyhtiö Germania avaa ensi talvena peräti kolme reittiä Saksasta ja Sveitsistä Lappiin: Berliini-Rovaniemi, Düsseldorf-Kittilä ja Zürich-Rovaniemi. Lennot Zürichistä Rovaniemelle operoidaan kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuuhun ja lennot Berliinistä Kittilään ja Düsseldorfista Rovaniemelle kahdesti viikossa tammi-maaliskuussa 2017.

Lentoyhtiö Monarch puolestaan lentää Kittilään Manchesterista ja Lontoosta. Lontoo–Kittilä-lentoja lennetään joulukuusta helmikuuhun ja Manchesterista Kittilään joulukuun ajan. Molempia reittejä lennetään kaksi kertaa viikossa.

Lappi vetää matkailijoita myös syksyn ruskasesongin aikaan, ja Finnair lisääkin syyskuussa yhteensä 28 edestakaista lisälentoa Kittilään ja Ivaloon.

Lapin upea luonto ei petä kesälläkään: hollantilainen Voigt Travel aloittaa charter-lennot Amsterdamista Rovaniemellekahdesti viikossa kesäkaudella 2017.

Lisää yhteyksiä maakunnista

Maakuntakentille on tullut merkittävä kapasiteettilisäys, kun SAS toi Tukholman-reiteilleen entistä suuremmat koneet sekä uusia lentovuoroja Vaasasta, Turusta ja Tampereelta. Kaikilta kolmelta kentältä SAS lentää arkisin neljä päivittäistä lentoa Arlandaan.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on lisäksi päässyt huhtikuun alusta alkaen Ryanairin suorilla lennoilla Saksan Bremeniinja Unkarin Budapestiin. Kumpaankin kaupunkiin lennetään kaksi kertaa viikossa lokakuun loppuun asti.

Ensi talvena Lomamatkat lennättää matkustajia maakuntakentiltä ja Helsingistä Kanarian saarten uutuuskohteeseen La Palman saarelle. Lennot La Palmaan liikennöidään Helsingistä 22. joulukuuta alkaen. Maakuntakentiltä lennot käynnistyvät 17. helmikuuta.

Euroopan tarjonta laajenee

Finnair lentää kesäkaudella Helsingistä uuteen kohteeseen Kroatian Pulaan. Lisäksi yhtiö aloitti vuoden ympäri operoitavat lennot Skotlannin Edinburghiin ja Tanskan Billundiin. Syyskuussa avautuu myös reitti Uumajan ja Helsingin välillä yhteistyössä ruotsalaisen alueellisen lentoyhtiön BRAn kanssa.

Czech Airlines aloitti keväällä päivittäiset lennot Helsinki-Vantaalta Prahaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Norwegian lisää talvikaudelle suorat lennot Helsingistä Nizzaan, Dubliniin sekä Palma de Mallorcalle.

SAS kasvattaa kapasiteettiaan Helsingin sekä Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan välillä. Myös Icelandair lisää merkittävästi kesän lentojaan Helsingistä Reykjavikiin tarjoten suoria vuoroja kahdesti päivässä. Lisäksi Ukraine International Airlines kasvatti tälle kesälle Helsingin ja Kiovan välisten lentojen määrää päivittäiseen yhteyteen ja talvikaudelle tuodaan vielä viisi viikoittaista lisävuoroa.

Tänä kesänä Helsinki-Vantaan lentoasema toimii solmukohtana myös risteilymatkustajille, kun espanjalainen matkanjärjestäjä Pullmantur Cruises aloittaa Itämeren-risteilyt matkustajille, jotka saapuvat ensin lentämällä Espanjasta Helsinkiin.

Hae lentoyhteyksiä Helsinki-Vantaalta ja muilta Finavian kentiltä