Keväällä 2018 käynnistynyt Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehitysohjelma keskittyy lentoliikenteen kapasiteetin nostamiseen ja turvallisen liikennöinnin varmistamiseen.

Laajennus- ja peruskorjaustöitä tehdään eri puolilla lentoaseman liikennealueita: asematasolla, kiitotiellä ja rullaustiellä. Ilmailualan koulutuskeskuksen kohdalle tehdään uusi rullaustieyhteys kiitotielle ja kiitotien päihin rakennetaan leveät kääntöpaikat lentokoneille.

Lisäksi parannetaan kenttävalaistusta vaihtamalla lamput led-teknologiaan. Näin pystytään vähentämään ympäristökuormitusta.

Tampere-Pirkkalan liikennealuetta laajennetaan ja peruskorjataan kesällä 2018. Töitä tehdään eri puolilla lentoasemaa.

Lentoliikenteessä tauko 17.7.-12.8.2018

Finavia on suunnitellut työt siten, että ne mahdollisimman vähän haittaisivat lentoliikennettä. Kesällä liikenteellisesti hiljaisimpana ajankohtana tehdään kiitotien päällystystyöt, minkä vuoksi lentoasema on kokonaan kiinni 17.7.–12.8.2018. Pyydämme matkustajia kiinnittämään huomiota lentoaseman heinäkuun ja elokuun aukioloaikoihin ja varmistamaan, ettei lentoyhtiö olisi jostakin syystä myynyt lentoja kyseiselle ajanjaksolle.

Jos lentoliput kuitenkin on varattu sulkuajalle, pyydämme matkustajia ystävällisesti olemaan yhteydessä suoraan lentoyhtiöön matkan uudelleenjärjestämiseksi.

Tervetuloa uudistuneelle Tampere-Pirkkalan lentoasemalle 13. elokuuta 2018, jolloin lennot operoidaan upouudelta liikennealueelta.

Tampere-Pirkkalaan investoitu yli 22 miljoonaa euroa

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yli 22 miljoonaa euroa. Nyt käynnissä olevan kehitystyön lisäksi  lisäksi Finavia on viime vuosina investoinut muun muassa terminaalien asiakastilojen ja palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Tampere-Pirkkalan lentoasema