Koronatestaus Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tarjolla koronatestauspalveluita sekä saapuville että lähteville matkustajille.

Ulkomailta Suomeen saapuvien matkustajien testaus

Lentomatkustajat ohjataan maahan saavuttaessa Vantaan kaupunkin tarkastuspisteelle. Matkustajat, joilla ei ole todistusta koronarokotuksesta tai negatiivisesta koronatestistä, ohjataan lentoaseman maksuttomaan koronatestiin. Testiin ohjauksesta ja testaamisesta vastaavat yhteistyössä Vantaan kaupunki ja Helsingin Sairaanhoitopiiri HUS.

Vaikka sinua ei Helsinki-Vantaalla ohjattaisi Vantaan tarkastuspisteelle tai koronatestaukseen, voit silti osallistua Vantaan kaupungin järjestämään maksuttomaan koronavirustestiin. Testauspiste sijaitsee porttialueella, joten sinun tulee osallistua testiin ennen siirtymistä matkatavaroiden luovutusaulaan ja tuloauloihin.

Matkustajat voivat myös jo lähtömaassa ennen lentoa kirjautua Helsingin Sairaanhoitopiirin Finentry-palveluun, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirustestausta. Finentryn kautta voit varata ajan maksuttomaan koronatestiin lähelle omaa asuinpaikkaasi.

Suosittelemme, että sinulla on Suomeen saavuttaessa aikaisintaan 72 tuntia ennen matkaa saatu negatiivinen koronatestitodistus tai todistus saaduista koronarokotuksista. Se sujuvoittaa maahantuloa. Tarkista testi- ja rokotustodistuksia koskevat vaatimukset omalta lentoyhtiöltäsi.

Helsinki-Vantaan koronatestipalvelut matkalle lähdettäessä ja konetta vaihdettaessa

Muista ennen lentoasemalle tuloa selvittää kohdemaasi koronatesti- ja koronatodistusvaatimukset kyseisen maan viranomaisilta. Osa maista voi edellyttää negatiivista todistusta sekä PCR- että antigeenitestistä. Lisäksi osa lentoyhtiöistä edellyttää, että koneeseen noustessa koronatestitodistukset on esitettävä kohdemaan määrittelemillä kielillä ja paperitulosteina.

Helsinki-Vantaalla toimii Lääkärikeskus Aavan matkailuklinikka, 9Livesin koronatestauspiste ja Lääkärikeskus Mehiläinen, jotka tarjoavat maksullisia koronatestauspalveluita ja kirjoittavat testitodistuksia. Suosittelemme, että selvität tarkemmat tiedot testauspalveluista jo ennen lentoasemalle tuloa.

Lentoaseman läheisyydessä toimii myös muita yksityisiä palveluntarjoajia, jotka tarjoavat koronatestauspalveluita.

Kiinan-vaihtolennoille siirtyvien vaihtomatkustajien testauksista vastaavat lentoyhtiöt, joten pyydämme Helsinki-Vantaalla konetta vaihtavia matkustajia olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön. Lue Kiinan testausvaatimuksista Kiinan suurlähetystön sivuilta

Tärkeää tietoa matkustuksesta koronapandemian aikana

  • Lentomatkustaminen korona-aikana: Usein kysytyt kysymykset
  • Rajan ylitykseen liittyvät ohjeet korona-aikana: Rajavartiolaitos
  • Suomen terveysviranomaisten koronaohjeet matkustajille: THL
  • Korona-ohjeet ja -testaukset Suomeen saavuttaessa: Finentry
  • Tietoa PCR- ja antigeenipikatesteistä: THL