Lähtevien matkustajien avustajapalvelun laatutakuu

Kun matkustaja on varannut avustamispalvelun etukäteen ja ilmoittautunut lentoasemalla, avustaja saapuu paikalle mahdollisimman nopeasti. Suurin osa (80 %) saa palvelua 10 minuutin sisällä ilmoittautumisesta. Viimeistään avun saa 30 minuutin sisällä.

Vaikka avustamispalvelua ei olisi varattu etukäteen, tarjoamme kuitenkin saman palvelun. Tällöin emme kuitenkaan voi taata yhtä nopeaa palvelua kuin palvelun etukäteen tilanneelle matkustajalle. Suurin osa (80 %) kuitenkin saa palvelua 25 minuutin kuluessa. Viimeistään avun saa 45 minuutissa.

Saapuvien matkustajien avustajapalvelun laatutakuu

Kun matkustaja on varannut avustamispalvelun etukäteen, avustaja saapuu lentokoneeseen paikalle mahdollisimman nopeasti, yleensä viidessä minuutissa lentokoneen pysähtymisestä ja viimeistään 15 minuutin sisällä.

Vaikka avustamispalvelua ei olisi varattu etukäteen, avustaja saapuu matkustajaa vastaan koneelle mahdollisimman pian. Tällöin emme kuitenkaan voi taata yhtä nopeaa palvelua kuin palvelun etukäteen tilanneelle matkustajalle. Suurin osa (80 %) saa kuitenkin palvelua 25 minuutissa koneen pysähtymisestä. Viimeistään avun saa 45 minuutissa.

Tietoa avustajien koulutuksesta

Finavia on yhteistyössä vammaisjärjestöjen kanssa laatinut koulutusohjelman liikuntarajoitteisten ja vammaisten lentoasema-avustajille. Koulutuksen pohjana on Euroopan vammaisfoorumin (EDF) laatima aineisto.

Kaksitasoinen koulutus sisältää tarpeen mukaan käytännönläheistä avustajakoulutusta tai tietoisuutta lisäävää asiakaspalvelukoulutusta.