Ennen lentoasemalle tuloa

Kun pakkaat matkalaukkuasi, tarkista ohjeistamme mitä voit ottaa mukaan käsimatkatavaraan ja mitä ruumalaukkuun sekä mitä tavaroita ei saa lainkaan ottaa lentokoneeseen.

Selvitä etukäteen, miten ja milloin lähtöselvitys tulee tehdä.

Jos haluat varmistaa autollesi parkkipaikan, voit varata pysäköinnin Helsinki-Vantaalta viimeistään 24 tuntia ennen paikoituksen alkamista.

Lisää ohjeita lapsiperheillelemmikkieläimen kanssa matkustaville, liikuntarajoitteisille ja vanhemmille, joiden lapsi matkustaa yksin.

Vinkkejä

Lentokentällä

Ensimmäiseksi lentoasemalla tehdään lähtöselvitys ja luovutetaan ruumassa kuljetettavat matkatavarat lentoyhtiölle.

Kun lähtöselvitys on tehty ja matkatavarat jätetty, voit mennä turvatarkastukseen.

Noudata lentoyhtiösi ilmoittamaa koneeseen nousuaikaa (boarding time) ja siirry lähtöportille viimeistään silloin.

Lennon aikataulu ja lähtöportti voivat muuttua. Seuraa lentosi tietoja monitoreista, lentoaseman Lähtevät lennot -sivulta tai mobiiliapplikaatiosta. Näin varmistat, että ehdit lennolle. Helsinki-Vantaa on kansainvälisen käytännön mukaan hiljainen kenttä, eikä lentoja enää kuuluteta.

Jos lentosi suuntautuu ei-Schengen-maahan, lähtöporttisi sijaitsee passintarkastuksen jälkeen.

Lentokentällä voivat tehdä ostoksia ja nauttia ravintola- ja kahvilapalveluista kaikki matkustajat. Olitpa sitten lähdössä ulkomaille, kotimaahan tai palaamassa matkalta. Katso osto-oikeutesi tästä.

Matkalta paluu

Kun tulet koneesta terminaaliin, suunnista matkatavaroiden luovutusaulaan.

Kun olet noutavat matkatavarasi hihnoilta, kävele tullilinjaston läpi. Katso tullisäännökset tästä.

Jos matkatavarasi eivät saapuneet perille tai ne ovat rikkoutuneet, tee siitä ilmoitus lentoasemalla lentoyhtiön tulopalvelupisteessä tai lentoyhtiön verkkosivun kautta. Matkatavaroiden käsittelystä vastaa lentoyhtiösi.

Tietoja liikenneyhteyksistä keskustaan ja lähialueille sekä palveluista saat kunkin lentoaseman Saapuvat lennot -sivulta.