Suoria lentokohteita eri puolille maailmaa on yli 130. Lisäksi Helsinki-Vantaa tarjoaa Pohjoismaiden laajimmat vaihtoyhteydet. Joka päivä kentältä nousee ilmaan 350 konetta, jotka yhdistävät Euroopan muuhun maailmaan.

Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan johtava kaukoliikennekenttä ja merkittävä vaihtoasema.

Lumi, jää ja liukkaat olosuhteet eivät ole ongelma Helsinki-Vantaalla. Huippuluokan kunnossapito mahdollistaa sujuvan liikenteen myös hankalimmissa olosuhteissa. 

Helsinki-Vantaalla suuretkin matkustajamäärät kulkevat sujuvasti eteenpäin. Uusin tekniikka, innovatiivinen suunnittelu ja henkilökohtainen palvelu yhdistävät kymmeniätuhansia lentoja, miljoonia ihmisiä ja satoja eri kulttuureita.

Helsinki-Vantaalla ajatellaan myös ympäristöä. Panoksemme näkyy muun muassa vihreässä laskeutumisessa sekä mittavissa investoinneissa lentoaseman infrastruktuuriin. Käynnissä on lähes miljardin euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on palvella 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020.

Yli 60-vuotias Helsinki-Vantaan lentoasema kuuluu Finavian lentoasemien verkostoon ja on sen päälentoasema. Suomen kansainvälisestä lentoliikenteestä 90 prosenttia kulkee Helsinki-Vantaan kautta.

Helsinki-Vantaa pähkinänkuoressa

Matkustajia: 16,5 miljoonaa
Kiitoteitä: 3
Terminaaleja: 2
Operoivia lentoyhtiöitä: 33
Työntekijöitä lentoaseman lähialueella: 20 000
Yrityksiä lentoasemalla: 1 500