Valokuvanäyttely: Kaivopuiston ilmailunäytös

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ilmailuaiheinen valokuvagalleria Photo Gallery, jonka näyttelyt ovat monelle säännöllinen vierailukohde Helsinki-Vantaalla.

Maksuton näyttely sijaitsee alueella, jonne kaikilla lentoasemalla asioiville on vapaa pääsy.

Nyt esillä: Kaivopuiston ilmailunäytös -valokuvanäyttely

Kaivopuistossa pidettiin 9.6. 2017 suurin Suomessa koskaan järjestetty yleisötapahtuma, koko kansan ilmailutapahtuma. Suomen Ilmailumuseo dokumentoi suomalaista ilmailua myös valokuvien muodossa, ja lentonäytökseen oli kutsuttu parhaat kotimaiset ilmailukuvaajat. Valokuvanäyttelyssä on nähtävillä katsaus lentonäytöksen parhaita otoksia.

Valokuvanäyttely on osa Finavian ArtPort-taidekonseptia, joka tarjoaa matkustajille rentouttavia pysähdyspaikkoja hektisessä lentokenttäympäristössä sekä taitelijoille mahdollisuuden saada töitään laajan kotimaisen ja kansainvälisen yleisön eteen.

ArtPort on Finavialle myös osa sen toimintaa vastuullisena yrityksenä. Näyttelyt ja galleriat tarjoavat taitelijoille mahdollisuuden saada töitään ja osaamistaan esille sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Ilmailutoimittajat ry:n, Finnfoton, Kameralehden, Epsonin sekä Merja Ailama-Mäkitalon kanssa.

Suomen Ilmailumuseo on ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo, ja yksi Suomen kuudesta ilmailualan erikoismuseosta.