Oletko tuoksuyliherkkä? Näin kierrät lentoaseman parfyymikaupat

Helsinki-Vantaan suosituimpiin palveluihin kuuluvat parfyymeja ja hajusteita myyvät tax free -kaupat. Niiden lähettyvillä on aistittavissa tuoksuja, joihin allergiset tai yliherkät matkustajat voivat reagoida ja saada oireita.

Jos olet tuoksuyliherkkä ja lähdössä matkalle terminaali 2:sta, suosittelemme käyttämään lähtöselvitysalueen 240-270 päädystä tai lähtöaulan 2.kerroksesta löytyvää turvatarkastusta. Lähtöselvitysalueen turvatarkastus on avoinna joka päivä klo 05-20 ja 2.kerroksen turvatarkastus klo 04-21.

Hajusteallergiset voivat myös käyttää lähtöaulan turva-alueen oikealla laidalla sijaitsevaa lapsiperheille tarkoitettua turvatarkastuslinjaa. Sen kautta pääsee ohittamaan tax free -alueen ja siirtymään suoraan terminaalin odotustiloihin.

Non-Schengen-alueella sijaitsevan tax free -kaupan tuoksuyliherkät voivat kiertää sivukäytävän kautta. Tätä varten voi paikan päällä pyytää apua myymälän henkilökunnalta.

Myös terminaali 1:ssä tuoksuyliherkät voivat pyytää apua kaupan henkilökunnalta myymälän kiertämiseksi.

Non-Schengen-alueen ja terminaali 1:n tax free -kauppojen kiertämisestä voi halutessaan sopia jo etukäteen myymälän esimiehen kanssa.

Katso kummasta terminaalista lentosi lähtee.

Erityisherkät voivat odottaa lentoaan ulkoterassilla, joka sijaitsee Espresso House portin 29 yläpuolella toisessa kerroksessa. Terassi on avoinna kahvilan aukioloaikoina. Oleskelu terassilla ei edellytä kahvilan palvelujen käyttämistä.