Invalidikortin haltijoille varatut pysäköintipaikat

Finavia panostaa paljon liikuntarajoitteisten ja vammaisten palveluihin. Esteetön matkustaminen on meille ensiarvoisen tärkeää.

Helsinki-Vantaan lentoaseman invapaikat sijaitsevat pysäköintitalojen hissien ja ulko-ovien välittömässä läheisyydessä.

  • Pysäköintitalo P3:ssa ja P5:ssa on invapaikkoja jokaisessa kerroksessa.
  • Pysäköintitalo P1:ssä invapaikat sijaitsevat terminaalin pohjakerroksen ulko-oven läheisyydessä, aivan sähköautojen ja pesupaikkojen tuntumassa.
  • Pysäköintitalo P2:ssa invapaikat sijaitsevat kaikissa muissa kerroksissa paitsi tasolla 1.

Invalidikortin haltijat voivat lyhytaikaisesti pysäköidä myös terminaali 1:n ja terminaali 2:n edustalla, kun he saattavat tai vastaanottavat matkustajia.

  • Terminaali 1:n lyhytaikaisille invapaikoille ajetaan seuraamalla T1 Lähtevät -opastetta. Paikat sijaitsevat terminaalin päädyssä, sillan alla.
  • Terminaali 2:n pohjakerroksessa on myös muutama lyhytaikaiseen invapysäköintiin tarkoitettu paikka. Ne löytyvät parhaiten, kun ajaa Ilmailutieltä Rahtitielle ja seuraa Tavaran vastaanotto -opasteita. Paikat sijaitsevat Tavaran vastaanotto 3:n edessä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 2:n edessä sijaitseva P1/P2-pysäköintitalo puretaan tammikuussa 2019. Tämä tarkoittaa, että parkkihallin sisällä olevat invapysäköintipaikat poistuvat käytöstä 7. tammikuuta alkaen.

Invapaikat ovat ilmaisia invalidikortin haltijoille. Katso tämän sivun alalaidasta ohjeet, miten invakortin kanssa toimitaan.

Jos haluat varata pysäköintipaikan lentoasemalta, siirry varauspalveluun. Pysäköinti on tällöin maksullista.

Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit ennen matkan alkua varata Finavian ilmaisen avustuspalvelun. Pysäköintitaloissa ja terminaalien edustoilla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Helsinki-Vantaan pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin on suunnitteilla isoja muutoksia, kun pysäköintitalot P1/P2 puretaan ja lentoaseman uuden sisäänkäynnin rakentaminen alkaa vuoden vaihteessa. Finavia tiedottaa uudistuksista kotisivuillaan.

Näin toimit invakortin kanssa

Kun ajat autosi puomitetun alueen sisällä sijaitsevalle invalidipaikalle, ota matkalle mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen invakortti. Matkalta palattuasi saat ilmaisen ulosajolipun, kun esität parkkilipun ja invakortin neuvontapisteessämme. Neuvonta sijaitsee tulokerroksessa terminaali 1:n ja 2:n välisellä käytävällä.

Jos liikkuminen on vaikeaa, myös toinen henkilö voi käydä neuvonnasta lunastamassa maksuttoman ulosajolipun. Hänellä pitää olla parkkilipun ja invakortin lisäksi invakortin haltijan lentolippu.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen invalidipaikalle, jätä invakorttisi auton sisälle näkyvälle paikalle esimerkiksi tuulilasin alle.

Tärkeää tietoa invapysäköijille

 

Ajo-ohjeet ja kartta Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Travel tips
Käytä tämänhetkistä sijaintiani
Lisää sijaintisi yläpuolelle niin saat ajo-ohjeet.

Ajo-ohjeet