Invalidikortin haltijoille varatut invapaikat

P2-, P3- ja P5-pysäköintitalon jokaisessa kerroksessa hissien ja uloskäynnin välittömässä läheisyydessä on invapaikkoja.

Terminaali 1:n (T1)  lähellä on muutamia invapaikkoja, jotka on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen pysäköintiin kuten matkustajien saattamista tai noutamista varten. T1:n paikoille ajetaan seuraamalla T1 Lähtevät -opastetta. Paikat sijaitsevat terminaalin päädyssä, sillan alla.

Terminaali 2:n (T2)  pohjakerroksessa on myös muutama lyhytaikaiseen invapysäköintiin tarkoitettu paikka. Paikat löytää parhaiten, kun ajaa Ilmailutieltä Rahtitielle ja seuraa tavaranvastaanotto-opasteita. Paikat sijaitsevat tavaranvastaanotto 3:n edessä.

Pysäköintitaloissa ja terminaalien edustoilla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Ilmaisia invapaikkoja ei voi varata etukäteen. Jos haluat varata pysäköintipaikan lentoasemalta, siirry varauspalveluun. Pysäköinti on tällöin maksullista.

Toimi invakortin kanssa näin

Kun ajat autosi puomitetun alueen sisällä sijaitsevalle invalidipaikalle, ota matkalle mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen invakortti. Matkalta palattuasi saat ilmaisen ulosajolipun, kun esität parkkilipun ja invakortin neuvontapisteessämme. Neuvonta sijaitsee tulokerroksessa terminaali 1:n ja 2:n välisellä käytävällä.

Jos liikkuminen on vaikeaa, myös toinen henkilö voi käydä neuvonnasta lunastamassa maksuttoman ulosajolipun. Hänellä pitää olla parkkilipun ja invakortin lisäksi invakortin haltijan lentolippu.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen invalidipaikalle, jätä invakorttisi auton sisälle näkyvälle paikalle esimerkiksi tuulilasin alle.

Ajo-ohjeet ja kartta Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Travel tips
Käytä tämänhetkistä sijaintiani
Lisää sijaintisi yläpuolelle niin saat ajo-ohjeet.

Ajo-ohjeet