Terminaali 2:n taksiasema sijaitsee pohjakerroksessa

Asemalle ajetaan taksien keräilyalueelta Rahtitien kautta. Ulosajo tapahtuu Rahtitien ja Parkkitien kautta Terminaalitielle.

Matkustajat kulkevat taksiasemalle tuloaula 2:sta Burger Kingin kohdalta vievillä rullaportailla tai hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen.

Lentoaseman kolmelle sopimuskumppanille on varattu omat kaistat ja neljäs kaista on tarkoitettu muille takseille. Etukäteen tilattujen taksien, sovelluskyytien ja sopimusasiakkaita kuljettavien autojen noutopaikat sijaitsevat näiden neljän kaistan vieressä.

Sisäänajo taksiasemalle tapahtuu Rahtitien kautta ja edellyttää tunnistetta

Rahtitien puomeissa käytetään automatisoitua taksien ohjaus- ja kulunvalvontajärjestelmää. Puomeista pääsee ajamaan sisään vain tunnisteella ja ajo-oikeudella.

Tunnisteita ja ajo-oikeuksia voi ostaa Taxi Point Oy:ltä, jonka toimisto sijaitsee osoitteessa Rahtitie 2 ja on avoinna kello 9-15. Tiedustelut: p. 09 8256 5510 ja [email protected].

Ruuhka-aikoina taksiliikenteen sujuvuus varmistetaan rajoittamalla muuta Rahtitien liikennettä. Aikarajoitukset ovat voimassa kello 7.30–9.30, 15–17, 19–21 ja 22.30–00.30.

Terminaali 2:n invataksialue sijaitsee bussiasemalla

Invataksien jättö- ja odotusalue sijaitsee hotelli Scandicin edustalla, bussiasemalla.

Matkustajien jättö tapahtuu saapuvien tasolla

Saattoliikenne sijaitsee saapuvien tasolla ja alueelle voivat ajaa M1-luokan ajoneuvot.

Varovaisuutta liikenteessä

Ajokaistat ovat aikaisempaa kapeampia, lentoasemalla on runsaasti työmaaliikennettä ja reitteihin voi tulla nopeitakin muutoksia. Helsinki-Vantaalla on käynnissä myös räjäytyksiä, joista seuraa liikenteen pysäytyksiä. Tämän vuoksi pyydämme kuljettajia noudattamaan liikenteessä varovaisuutta ja hiljaisia ajonopeuksia.

Lisätiedot ajoreiteistä ja liikennejärjestelyistä saa Finavian pysäköintipalvelusta 24 h, p. 020 708 3200 ja [email protected]

Taksien ajoreittikartta