Matkustajan hakeminen ja saattaminen

Katso, miten toimia kun tuot matkustajia lentoasemalle tai noudat heitä. Terminaali 2:n laajennustyöt ovat muuttaneet Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyjä.

Taksiliikenne sekä matkustajien saatto- ja noutoliikenne keskitetään väliaikaisesti terminaali 1:n (T1) eteen. Autoilla ei enää pääse ajamaan terminaali 2:n edustalle 2. maaliskuuta 2021 alkaen Finavian kehitysohjelmaan liittyvien muutostöiden vuoksi.

Matkustajien tuominen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Kun tuot matkustajia lentoasemalle, voit jättää matkustajat terminaali 1:n eteen. Voit pysähtyä hetkeksi, mutta muista, että pysäköinti tai poistuminen auton luota on kielletty.

Jos haluat saattaa matkustajan sisälle terminaaliin, aja auto P3:n Pikaparkkiin.

Koronapandemian vuoksi kaikki lennot on toistaiseksi keskitetty terminaali 2:een (T2), jonne T1:stä pääsee kävellen yhdyskäytävää pitkin. Matkaa kertyy noin 300 metriä.

Kartta Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyistä

Matkustajien hakeminen Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Kun noudat matkustajia lentoasemalta tai muuten asioit Helsinki-Vantaalla, pysäköi autosi P3:ssa sijaitsevaan Pikaparkkiin ja odota matkustajia autossa. Voit myös tulla matkustajia vastaan terminaali 1:n aulaan.

Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 €/10 minuuttia. Läpiajo on maksuton, kun ajaa 10 minuutin sisällä alueelta ulos syöttämällä sisäänajosta saatu lippu puomilaitteeseen ilman, että käyttää lippua maksuautomaatissa

Tutustu P3 Pikaparkkiin