Terminaalit

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kaksi terminaalia, T1 ja T2, joihin saapuu lentomatkustajia. Terminaalissa T2 on kaksi saapumistilaa. Jos olet hakemassa tai vastassa matkustajia, tarkista saapuvatko he 2A vai 2B saapumisalueelle.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kartta
Oletko saattamassa lasta lennolle?

Pikaparkki - Lyhytaikaiseen pysäköintiin

Lentoasemalla on Pikaparkki-pysäköintialue joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pikaparkki-alue on erinomaisen lähellä niin saapuvien lentojen kohtaamispaikkaa kuin lähtöporttejakin. Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 € / 10 min. 

Miten löydän lentokentälle?

Kun tulet lentokentälle noutamaan tai saattamaan matkustajaa, seuraamalla opasteita löydät oikeaan terminaaliin. Terminaalien lähtevä/saapuva opasteet alkavat jo ennen lentoasemaa, ST1-huoltoaseman kohdalta.

Jos noudat matkustajia: Kun saavut lentokentälle matkustajien noutamista varten, seuraa P-merkkejä. Pysäköi autosi lentoaseman pysäköintialueelle. Lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu Pikaparkki-alue löytyy terminaali 2:n läheisyydestä. Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 € / 10 min. 

Jos saatat matkustajia kentälle: Kun olet saattamassa matkustajia, voit ajaa suoraan terminaalin eteen ja päästää matkustajat ulos etuovien läheisyyteen. Jos aiot viipyä lentoasemalla, aja pysäköintialueelle. Pikaparkki-alue löytyy terminaali 2:n läheisyydestä.

Päivittäistavarakauppa, apteekki ja paljon muuta saman katon alla

Kaikki kaupat, kahvilat ja muut palvelut, jotka sijaitsevat ennen turvatarkastusta, ovat vapaasti käytettävissäsi.

Lentoasemavierailun aikana voit nauttia lounasta, tehdä ruokaostoksia, nauttia kahvikupillisesta tai bongata lentokoneita kauniilta terassiltamme.

Ruokakauppa Alepa on auki 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.

Onko lento ajoissa? Ajantasainen tieto taskussasi

Helsinki Airport -mobiilisovellus pitää sinut ajantasalla - missä ikinä oletkin. Pysy aina ajan tasalla saapuvista ja lähtevistä lennoista, pysäköi helposti ja vältä ylimääräinen jonottaminen.

Varaa pysäköinti etukäteen ja säästä

 

Vapaiden paikkojen tilanne

Ajo-ohje Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Travel tips
Käytä tämänhetkistä sijaintiani
Lisää sijaintisi yläpuolelle niin saat ajo-ohjeet.

Ajo-ohjeet