Medialle

Finavian viestintä palvelee median edustajia lentoasemien toimintaan liittyvissä kysymyksissä arkipäivisin.

Toimittajat ja kuvaajat voivat lähettää meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittaa numeroon p. 020 708 2002.  

Finavian verkkosivuilla on runsaasti ajantasaista tietoa Finaviasta ja lentoliikenteestä. Alla on muutamia linkkejä tärkeimpiin sisältöihin.

Finavian uutishuoneesta saat uusimmat lehdistötiedotteet ja muut uutiset. Voit tilata lehdistötiedotteet ja uutiskirjeet myös suoraan sähköpostiisi tämän sivun alaosassa olevalla tilauslomakkeella.

Finavia lyhyesti

Finavia on lentoasemayhtiö, jonka tavoitteena on tehdä matkustamisesta sujuvaa ja mutkatonta. Kehitämme ja ylläpidämme lentoliikenteen  infrastruktuuria sekä johdamme isoja kokonaisuuksia vaativista rakennuskohteista sujuviin ihmisvirtoihin, monimutkaiseen logistiikkaan ja dataan.

Yhdessä lentoasemillamme toimivien kumppanien kanssa suunnittelemme ja kehitämme elämyksellisiä palveluita matkustajille ja teemme heidän liikkumisestaan turvallista ja huoletonta.  

Verkostoomme kuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Päälentoasemamme Helsinki-Vantaa on johtava eurooppalainen kauko- ja vaihtoliikenteen solmukohta. Vuonna 2018 Finavian liikevaihto oli 377 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 700.

Muita lentoliikenteen toimijoita

Finavian lentoasemilla palveluita matkustajille ja lentoliikenteelle tarjoaa yli 1 500 yritystä tai viranomaistahoa.

  • Yksittäisten lentojen myöhästymistä, lentojen uudelleenreitittämistä tai lentokoneiden teknisiä häiriöitä koskeviin kysymyksiin vastaavat lentoyhtiöt. Lentoyhtiöt vastaavat lentoasemilla myös muun muassa seuraavista palveluista: lähtöselvitys ja porttipalvelut, matkatavaroiden käsittely sekä lentokoneiden huolto, tankkaus ja jäänpoisto.
  • Lennonjohtoa ja dronen lennättämistä koskeviin kysymyksiin vastaa ANS Finland.
  • Lentoaseman passintarkastusta ja rajanylitystä koskeviin kysymyksiin vastaa Rajavartiolaitos.
  • Maan rajojen ylittävää tavaraliikennettä lentoasemilla valvoo Tulli.
  • Lentoasemien yleistä järjestystä ja turvallisuutta valvoo paikallinen poliisilaitos.
  • Ilmailun turvallisuuteen liittyvistä määräyksistä ja valvonnasta (esimerkiksi turvatarkastusmääräyksistä) vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.
  • Lentoliikenteen pelastusvalmiuden nostoa koskevissa tilanteissa tietoja antavat paikalliset pelastus- ja poliisiviranomaiset.
  • Lentoliikenteen vaara- ja onnettomuustilanteiden tutkintaa johtaa Onnettomuustutkintakeskus.