helsinki_airport_train.jpg
Julkaistu
24.7.2015 klo 09:07
Päivitetty
20.5.2016 klo 11:25
Uutiskanava
Uutinen

Junalipun voi ostaa suoraan junasta – katso HSL:n ohjeet

Lentoaseman juna-asema avautui liikenteelle 10. heinäkuuta 2015. Katso tästä HSL:n ohjeet junalipun ostamiseen. Juna-aseman sisäänkäynti suoraan lentoaseman terminaaliin avautui loppuvuodesta 2015 ja liukuportaat juna-asemalta terminaaliin otettiin käyttöön maaliskuussa 2016.

Lentoaseman rautatieaseman laiturialueella sekä terminaalissa juna-aseman sisäänkäynnin edessä on yhteensä kolme VR:n lippuautomaattia, joista voi ostaa junalipun joko Helsingin seudulle tai muualle Suomeen.

HSL:n lippuautomaatit sijaitsevat terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä sekä bussin 615 lähtölaiturilla terminaali 2:n edustalla. Näistä automaateista voi ostaa vain pääkaupunkiseudun sisäisiä lippuja.

Kertalipun ostaminen etukäteen

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa VR:n lippuautomaateista, joista kaksi sijaitsee laiturialueella terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin päässä ja yksi terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä.

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa laiturialueen päässä sijaitsevista VR:n lippuautomaateista.

Jos matkustat esimerkiksi Helsinkiin, osta automaatista seutulippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella.

Jos matkustat lentoasemalta Vantaan sisälle, osta automaatista Vantaan sisäinen lippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Vantaan alueella.

Tarkista voimassaolevat lippujen hinnat ja voimassaoloajat HSL:n sivuilta.

VR:n automaateissa käyvät maksuvälineinä vain sirulliset maksukortit. HSL-alueen lippujen lisäksi automaateista on mahdollista ostaa lippuja myös muualle Suomeen.

Kertalipun voi ostaa etukäteen myös HSL:n lippuautomaatista, jotka sijaitsevat terminaalien välissä juna-aseman sisäänkäynnin edessä sekä terminaali 2:n edustalla bussin 615 lähtölaiturilla. Niissä käyvät maksuvälineinä sirulliset maksukortit ja käteinen.

Kertalipun ostaminen junasta

HSL:n kertalipun voi ostaa myös junan lipunmyyntiosastosta konduktööriltä.

Yhden yksikön junissa junan lipunmyyntiosasto sijaitsee junan keskiosassa. Kahden yksikön junissa lipunmyyntiosasto sijaitsee junan taaimmaisen yksikön keskiosassa.

HSL:n kertalipun voi ostaa myös junan lipunmyyntiosastosta konduktööriltä.

Konduktöörit myyvät samoja HSL-alueella kelpaavia kertalippuja ja kaukojunalippuja kuin asemien automaatitkin.

Junassa maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit (ei Visa Electron) ja käteinen.

Matkustaminen HSL:n matkakortilla

Junassa on mahdollista matkustaa myös HSL:n matkakortin arvo- tai kausilipuilla aivan kuten kaikessa muussakin HSL-alueen joukkoliikenteessä.

Matkakortin voi ladata Helsinki-Vantaan R-kioskilla tai HSL:n lippuautomaateilla.

Vuorokausilipun ostaminen

Ennen junamatkaa on myös mahdollista ostaa HSL:n vuorokausilippu Helsinki-Vantaan R-kioskilta. Seutuvuorokausilippu maksaa 12 euroa, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten sisällä.

Vantaan sisäinen vuorokausilippu maksaa 8 euroa, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Vantaan sisällä.

Lähde: HSL:n tiedote 23.7.2015

Lue seuraavaksi

Varhaisaamun linja-autovuoro Tampere-Pirkkalan lentoasemalle 3.4. alkaen

AirBalticin aamulennoilla Riikaan lähteviä palvelee ylimääräinen linjan 1A aamuvuoro.

Juna, taksi vai polkupyörä? Millä lentokentän työntekijät matkaavat töihin?

Helsinki-Vantaalta lähtee maailmalle päivittäin 350 lentoa. Jotta lentoaseman arki pyörisi sujuvasti, tarvitaan kentälle piinkovia ammattilaisia töihin kellon ympäri...

Sähköbussilla sujuvasti Turun lentoasemalle

Turun lentoasemalle voi nyt matkustaa ekologisesti sähköbussilla, kun Turun seudun joukkoliikenne Föli otti lokakuun alussa käyttöön ensimmäisen sähköllä kulkevan...

Mihin Helsinki-Vantaalla kannattaa pysäköidä matkan ajaksi?

Testasimme, kuinka pitkä matka Helsinki-Vantaan parkkialueilta on terminaaleihin.