laplandskiing_visitfinland.jpg
Julkaistu
1.12.2014 klo 09:37
Päivitetty
8.12.2016 klo 10:00
Uutiskanava
Uutinen

Sujuvasti matkaan hiihto- ja lasketteluvarusteiden kanssa

Lentomatka pohjoisen lumille tai Keski-Euroopan laskettelukeskuksiin sujuu paitsi nopeasti myös mukavasti, kun käyt läpi alla olevan muistilistan. Olemme koonneet sen erityisesti hiihto- ja laskettelumatkustajia silmällä pitäen.

Kotimaanlennoilla matkustettaessa on hyvä varmistaa etukäteen omalta lentoyhtiöltä, että sukset mahtuvat mukaan koneeseen. Pienimpien konetyyppien ruumassa ei aina välttämättä ole tilaa erikoismatkatavaroille.

Näin pakkaat hiihto-, lautailu- ja lasketteluvarusteet

Älä ota mukaan suksivoiteiden poistoaineita, fluoripitoisia suksivoiteita, lämmittimiä tai lukkosulia. Niiden kuljettaminen lentokoneessa on kielletty. Tarkista, ettei niitä ole jäänyt suksipusseihin.

Pakkaa sukset ja laudat niille tarkoitettuun kuljetuspussiin. Poista kaikki vanhat matkatavaralipukkeet ja irtoremmit. Sido hihnat ja muut nauhat yhteen, jotta ne eivät takerru matkatavarakuljettimiin.

Mainitse lumivyörypakkauksesta jo matkavarauksen yhteydessä viimeistään kuitenkin lähtöselvityksessä, sillä sen kuljettamiselle on saatava lentoyhtiön lupa.

  • Kuljeta lumivyörypakkaus ja sylinterit samassa paikassa. Voit viedä ne mukanasi joko matkustamoon tai pakata ruumatavaran joukkoon.
  • Pelastuspakkauksessa olevien turvatyynyjen on oltava varustettu paineenalennusventtiilein.

Retkikeittimien, tulitikkujen ja veitsien pakkausohjeet löydät eräretkeilijän muistilistasta.

Näin toimin turvatarkastuksessa

Katso mitä tavaroita voit ottaa mukaan lennolle

Auton paikoitus lentoasemalla

Ennen Helsinki-Vantaalle lähtöä voit tarkistaa nettisivuiltamme, paljonko parkkitaloissa on tilaa ja mitä pysäköinti maksaa. Voit myös varata parkkipaikan etukäteen verkkopalvelustamme tai mobiilisovelluksestamme.

Lue seuraavaksi

Sujuvasti matkaan hiihto- ja lasketteluvarusteiden kanssa

Lentomatka pohjoisen lumille tai Keski-Euroopan laskettelukeskuksiin sujuu paitsi nopeasti myös mukavasti, kun käyt läpi alla olevan muistilistan. Olemme koonneet sen...

Näin pukeudut pakkaseen - lämmintä päälle lentoasemalta

Talvisessa Suomessa mittarinlukema voi laskea hyvinkin alas. Paukkupakkasista selviää kuitenkin järkevällä pukeutumisella.

Lasketellen lennolle − pakkaa hiihtovarusteet oikein

Alppihiihtäjä Marcus Sandell kertoo pakkausvinkkinsä ja suosikkikohteensa. Tarkista samalla tästä, miten hiihtovarusteet pakataan ja millä ehdoin suksipussi kuljetetaan.

Mitä pakkaat matkalaukkuusi, Enni Rukajärvi?

Lumilautailun olympiamitalisti ottaa mukaan villasukat ja bikinit, oli matkakohde mikä tahansa.