droneinfo_app.jpg
Julkaistu
19.7.2017 klo 12:44
Uutiskanava
Uutinen
Aiheet
Ilmailu

Dronen lennättäjille julkaistiin uusi mobiilisovellus

Trafi on julkaissut Droneinfo-mobiilisovelluksen, joka tarjoaa neuvoja ja helpotusta kauko-ohjattavien kameralennokkien lennättäjille.

Uusi Droneinfo-sovellus sisältää tietoa esimerkiksi dronen lennättämiseen vaikuttavista kielto- ja rajoitusalueista, korkeusrajoituksista, muista lennättäjistä ja säätilasta. Käyttäjä voi tarkistaa kartasta suunnittelemansa lennätyspaikan tilanteen ja merkitä sille itsensä dronen lennättäjäksi tiettynä ajankohtana.

Pyrkimyksenä on ohjata dronelennättäjät turvallisille lennätysalueille sekä jakaa turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

- Droneharrastajat eivät välttämättä tunne ilmailun sääntelyä eivätkä siten aina tiedä ilmailun kieltoalueista. Uuden mobiilisovelluksemme tarkoitus on helpottaa tiedonsaantia ja näin lisätä turvallisuutta, kertoo Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Applikaatio on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Finavian lentoasemien lähistöllä dronen lennättäminen on pääsääntöisesti kielletty. Lupia lennättämiseen tulee hakea hyvissä ajoin etukäteen, ja niitä myönnetään vain erittäin perustelluista syistä.

Lue lisää dronen lennättämisestä lentoaseman läheisyydessä ja valvotussa ilmatilassa

Lähde: Trafin tiedote 18.7.2017

Lue seuraavaksi

Neljä faktaa Helsinki-Vantaan kiitoteistä

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla on enemmän kiitoteitä kuin Heathrowlla? Tämä ja kolme muuta jännittävää faktaa Suomen päälentokentän kiitoteistä.

Pushback, pelastusauto ja Lefa. Tunnetko Helsinki-Vantaan erikoisajoneuvot?

Esittelyssä sähköauto Lefa, työntötraktori, VIP-palvelujen luksus-Audi ja paloaseman pelastusauto.

Kuinka hyvin tunnet Airbus A380 -jumbokoneen?

Pian Helsinki-Vantaan portti 48:llä voi olla mahdollista nähdä jumbojetin. Tutustu moderniin taivaiden ikoniin lähemmin.

Helsinki-Vantaan uudistunut kiitotie 2 otettu käyttöön tänään

Finavia on kesän aikana peruskorjannut Helsinki-Vantaan kiitotie 15–33:n eli kiitotie 2:n. Noin 20 jalkapallokentän kokoinen alue remontoitiin neljässä kuukaudessa.