Helsinki_Airport_How_to_act_with_laptop.JPG
Julkaistu
30.6.2017 klo 09:11
Uutiskanava
Uutinen

Kannettavaa elektroniikkaa saa kuljettaa jatkossakin normaalisti USA:n lennoilla

EU ja USA ovat sopineet, että kannettavia tietokoneita ja tabletteja saa jatkossakin kuljettaa normaalisti lentokoneiden matkustamoissa USA:han lennettäessä. Toimintamalli on globaali ja koskee kaikkia USA:han suuntautuvia lentoja.

EU:n ja USA:n kevään aikana käymien neuvottelujen lopputuloksena sovittiin, että kannettavia tietokoneita, tabletteja ja muuta kannettavaa elektroniikkaa saa viedä jatkossakin normaalisti Yhdysvaltoihin suuntautuville lennoille. Aikaisemmin puheena olleiden kannettavien tietokoneiden kuljetusrajoituksen sijaan käyttöön otetaan tehostettuja turvatoimia mm. lähtöporteilla.

- Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen, joka on erittäin hyvä lentomatkustajien mukavuuden sekä turvallisuuden kannalta. Myös globaalin toimintamallin saaminen oli erinomainen asia, mikä selkeyttää käytänteitä kaikista maista Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla, painottaa Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

- Kannettavia elektronisia laitteita voi siis jatkossakin kuljettaa tuttuun tapaan matkustamoissa kaikilla lennoilla. Päätös tuo kuitenkin turvatoimiin lisäelementtejä, esim. tarkastustoimenpiteitä Yhdysvaltoihin suuntautuvien lentojen lähtöporteilla koneeseen siirryttäessä lisätään jonkin verran. Näillä lisätoimilla mahdollistetaan, ettei kannettavia tietokoneita tai tabletteja tarvitse laittaa matkan ajaksi ruumaan, jatkaa Henttu.

Lentoyhtiöt antavat matkustajille tarvittaessa tarkempia ohjeita.

Näin pakkaat oikein mobiililaitteet ja viihde-elektroniikan

Lähde: Trafin tiedote 29.6.2017

Lue seuraavaksi

Tässä Finavian vinkit sujuvaan koneen vaihtoon

Odottaako koneen vaihto Helsinki-Vantaalla? Suuresta matkustajamäärästään huolimatta maan ykköskenttä on varsin näppärän kokoinen, ja lennon vaihtaminen onnistuu parhaimmillaan...

Himoreissaajan vinkit: Näin vältät matkastressin

Suositun Travellover-matkablogin pitäjä Annika kertoo vuosien varrella opitut niksit, joilla vältät reissussa turhan stressin.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Matkavakuutus on kuin moni muu hyvä asia elämässä – sen arvon huomaa vasta, kun sitä ei ole.

Miten alkoholi vaikuttaa lennon aikana?

Humaltuuko yläilmoissa herkemmin? Selvitimme myytin paikkansapitävyyden.