Helsinki_Airport_How_to_act_with_laptop.JPG
Julkaistu
30.6.2017 klo 09:11
Uutiskanava
Uutinen

Kannettavaa elektroniikkaa saa kuljettaa jatkossakin normaalisti USA:n lennoilla

EU ja USA ovat sopineet, että kannettavia tietokoneita ja tabletteja saa jatkossakin kuljettaa normaalisti lentokoneiden matkustamoissa USA:han lennettäessä. Toimintamalli on globaali ja koskee kaikkia USA:han suuntautuvia lentoja.

EU:n ja USA:n kevään aikana käymien neuvottelujen lopputuloksena sovittiin, että kannettavia tietokoneita, tabletteja ja muuta kannettavaa elektroniikkaa saa viedä jatkossakin normaalisti Yhdysvaltoihin suuntautuville lennoille. Aikaisemmin puheena olleiden kannettavien tietokoneiden kuljetusrajoituksen sijaan käyttöön otetaan tehostettuja turvatoimia mm. lähtöporteilla.

- Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen, joka on erittäin hyvä lentomatkustajien mukavuuden sekä turvallisuuden kannalta. Myös globaalin toimintamallin saaminen oli erinomainen asia, mikä selkeyttää käytänteitä kaikista maista Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla, painottaa Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

- Kannettavia elektronisia laitteita voi siis jatkossakin kuljettaa tuttuun tapaan matkustamoissa kaikilla lennoilla. Päätös tuo kuitenkin turvatoimiin lisäelementtejä, esim. tarkastustoimenpiteitä Yhdysvaltoihin suuntautuvien lentojen lähtöporteilla koneeseen siirryttäessä lisätään jonkin verran. Näillä lisätoimilla mahdollistetaan, ettei kannettavia tietokoneita tai tabletteja tarvitse laittaa matkan ajaksi ruumaan, jatkaa Henttu.

Lentoyhtiöt antavat matkustajille tarvittaessa tarkempia ohjeita.

Näin pakkaat oikein mobiililaitteet ja viihde-elektroniikan

Lähde: Trafin tiedote 29.6.2017

Lue seuraavaksi

Miten alkoholi vaikuttaa lennon aikana?

Humaltuuko yläilmoissa herkemmin? Selvitimme myytin paikkansapitävyyden.

Vältä ruuhkat ja käytä passiautomaattia

Rajavartiolaitos kannustaa suomalaisia käyttämään passiautomaattia, sillä Helsinki-Vantaan matkustajaliikenne kasvaa vauhdilla. Jokainen suomalainen voi ylittää...

Kannettavaa elektroniikkaa saa kuljettaa jatkossakin normaalisti USA:n lennoilla

EU ja USA ovat sopineet, että kannettavia tietokoneita ja tabletteja saa jatkossakin kuljettaa normaalisti lentokoneiden matkustamoissa USA:han lennettäessä. Toimintamalli...

Rauhallista lentoa: mindfulness lentopelkoisille

Kokeile seuraavalla lennollasi mieltä rauhoittavia mindfulness-harjoituksia.