kittila_airport_sign.jpg
Julkaistu
11.9.2017 klo 07:00
Uutiskanava
Uutinen

Kittilän lentoaseman historia yksissä kansissa

Kittilän lentoaseman vihkiäiset pidettiin 11. syyskuuta 1979 ja kentälle saapui tuhansittain väkeä seuraamaan merkkipäivän viettoa. Kouluissakin keskeytettiin normaalit työt, jotta päästiin mukaan tärkeään tapahtumaan.

38 vuotta vihkiäisten jälkeen lentoaseman historia vivahteikkaine tarinoineen on paketoitu yksiin kansiin. Volinaa Kittilän ilmatilassa – Lentoasema ja sen tekijät käy läpi Kittilän lentoaseman vaiheet ja liikenteen kehittymisen Lapin nykyiseen matkailumenestykseen.

Kittilän lentoasemalla oli vuonna 2016 yhteensä 257 545 matkustajaa ja terminaalin läpi kulki paljon Lapin supertalven turisteja.

Kirjan kirjoittaja on Tapani Ranta. Historiikin syntymiseen on ollut vaikuttamassa myös lentoaseman entinen päällikkö Kari Tohmo. Teos on myynnissä Kittilän lentoaseman myymälässä.

Kittilä – Monipuolinen ja leppoisa lentoasema Lapin sydämessä

Kittilän lentoaseman palvelut

Lue seuraavaksi

Kittilän lentoaseman historia yksissä kansissa

Kittilän lentoaseman vihkiäiset pidettiin 11. syyskuuta 1979 ja kentälle saapui tuhansittain väkeä seuraamaan merkkipäivän viettoa. Kouluissakin keskeytettiin normaalit...

Oulun lentoaseman kiitotieremontti on valmis

Finavian laaja liikennealueiden remontti Oulun lentoasemalla valmistui 31. elokuuta. Kiitotie on lentoliikenteen käytössä normaalisti 1. syyskuuta 2017 alkaen.

Oulun lentoasema avautuu jälleen liikenteelle kiitotieremontin jälkeen

Lentoliikenne Oulun lentoasemalta käynnistyy jälleen elokuun alusta. Yörajoitukset jatkuvat vielä 13. elokuuta asti, mikä vaikuttaa päivän ensimmäiseen ja viimeiseen lentoon.

Finavialta moderni satsaus Lapin lentoasemien pelastustyöhön

Rovaniemen lentoasemalla avattiin uudenaikainen paloharjoitusalue. Käyttäjinä toimivat Finavian pelastushenkilöstön ohella myös puolustusvoimat sekä Lapin pelastuslaitos.