kittila_airport_sign.jpg
Julkaistu
11.9.2017 klo 07:00
Uutiskanava
Uutinen

Kittilän lentoaseman historia yksissä kansissa

Kittilän lentoaseman vihkiäiset pidettiin 11. syyskuuta 1979 ja kentälle saapui tuhansittain väkeä seuraamaan merkkipäivän viettoa. Kouluissakin keskeytettiin normaalit työt, jotta päästiin mukaan tärkeään tapahtumaan.

38 vuotta vihkiäisten jälkeen lentoaseman historia vivahteikkaine tarinoineen on paketoitu yksiin kansiin. Volinaa Kittilän ilmatilassa – Lentoasema ja sen tekijät käy läpi Kittilän lentoaseman vaiheet ja liikenteen kehittymisen Lapin nykyiseen matkailumenestykseen.

Kittilän lentoasemalla oli vuonna 2016 yhteensä 257 545 matkustajaa ja terminaalin läpi kulki paljon Lapin supertalven turisteja.

Kirjan kirjoittaja on Tapani Ranta. Historiikin syntymiseen on ollut vaikuttamassa myös lentoaseman entinen päällikkö Kari Tohmo. Teos on myynnissä Kittilän lentoaseman myymälässä.

Kittilä – Monipuolinen ja leppoisa lentoasema Lapin sydämessä

Kittilän lentoaseman palvelut

Lue seuraavaksi

Lapin suursuosio jatkuu: Finavian lentoasemien varauskirjat täyttyvät vauhdilla, ennätyksiä uusiksi

Lapin lentoasemille on luvassa erittäin vilkas loppuvuosi. Uudet kansainväliset reittilennot ja tilauslentojen kasvava määrä ovat merkki uuden supertalven alkamisesta...

Finavian liiketoimintakatsaus kolmannelta vuosineljännekseltä

Lentoliikenteen kysyntä on jatkanut vahvaa kasvua kolmannella vuosineljänneksellä. Finavian lentoasemien matkustajamäärä nousi tammi-syyskuussa 9,4 prosenttia edelliseen...

Helsinki-Vantaan uudistunut kiitotie 2 otettu käyttöön tänään

Finavia on kesän aikana peruskorjannut Helsinki-Vantaan kiitotie 15–33:n eli kiitotie 2:n. Noin 20 jalkapallokentän kokoinen alue remontoitiin neljässä kuukaudessa.

Kittilän lentoaseman historia yksissä kansissa

Kittilän lentoaseman vihkiäiset pidettiin 11. syyskuuta 1979 ja kentälle saapui tuhansittain väkeä seuraamaan merkkipäivän viettoa. Kouluissakin keskeytettiin normaalit...