Finavia uutishuone banneri_Lappi_4b_1.png
Julkaistu
10.1.2017 klo 14:00
Uutiskanava
Uutinen

Lapin menestysresepti

Syrjäinen ja kylmä kolkka, jossa on enemmän poroja kuin ihmisiä. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Lappi vetoaa turisteihin ennätyksellisen laajasti. Mutta miten matkailukohde nostetaan maailmankartalle? Mitä on tehtävä, jotta kiinnostuneet saadaan perille ja heidän kokemuksestaan tulee unohtumaton?

Ainekset:

puhdas luonto
revontulet
joulupukki ja porot
tunturit ja laskettelurinteet
toimivuus ja palvelut
saavutettavuus

Finavia
Visit Finland
House of Lapland
alueelliset matkailuorganisaatiot: Visit Rovaniemi, Levin matkailu ym.

Tee näin:

Tunnista alueen matkailuvaltit. Älä matki muita, vaan mieti, miten alue erottuu joukosta. Lapin valtteja ovat muun muassa joulupukki ja lentoasemat, jotka ovat hyvin lähellä matkailukohteita.

Huomioi matkustajan koko polku. Kehitä kokonaisuus, joka huomioi toiveet ja tarpeet aina kuljetuksista opastettuihin kierroksiin ja varusteista valokuvaamiseen. Lapin lentokenttiin on investoitu, jotta jo ensivaikutelma kohteesta saisi matkustajan hengähtämään "Hyvä kun tultiin!".

Tunnista tärkeimmät kohderyhmät. Lappi vetoaa muun muassa britteihin, ja kasvavassa määrin kiinalaisiin. Räätälöi palveluja kohderyhmille. Huomioi muun muassa turistien vaihteleva kielitaito.

Tee tiivistä ja pitkäjänteistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Yksin on vaikea tulla kuulluksi kansainvälisessä kilpailussa, mutta yhteisvoimin myös pienet matkakohteet saadaan nostettua kartalle. Norwegianin uuden Lontoo–Rovaniemi-reitin avaamiseksi Finavia yhdisti voimansa Visit Rovaniemen ja Visit Finlandin kanssa.

Korosta tärkeimpiä matkailuvaltteja tuomalla niitä selkeästi esiin sopivissa kanavissa ja tilaisuuksissa. Lappia on rummutettu Kiinassa jo vuosien ajan, ja vasta hiljattain panostukset ovat todella alkaneet tuottaa tulosta: kiinalainen Alitrip tuo tänä talvena Lappiin tuhansia kiinalaismatkustajia.

Lunasta lupaukset. Etenkin lomalla odotukset ovat usein korkealla, ja siksi toimijoiden yhteispeli ja palvelualttius ovat onnistumisen kannalta ratkaisevia. Luotettavuus on vahvuus, jolla suomalaiset voisivat leveillä enemmänkin.

Kehitä reseptiä jatkuvasti. Kokeile rohkeasti erilaisia mausteita ja yhdistelmiä; niistä voi syntyä uusia vetonauloja.

Nauti työn tuloksista!

Finavia kehittää määrätietoisesti Suomen lentoyhteyksiä ja luo kysyntää yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa. Kattava lentoasemaverkostomme on kansainvälistä huipputasoa. Pohjoisen kentistä vilkkain on Rovaniemen lentoasema. Sen mittava kiitotieremontti kesällä 2016 on esimerkki Finavian investoinneista Lapin matkailuun.

Tämä artikkeli on osa Finavian vuoden 2016 vuosikertomuskokonaisuutta. Tutustu koko vuosikertomukseen täällä.Kuvat: Finavia ja Visit Finland

Lue seuraavaksi

Aurinkoa ja nopeita autoja

Lentoyhtiö Qatar Airways avasi lokakuussa reitin Helsingin ja Dohan välille. Kysyimme Helsinki–Vantaan asiakkailta, mitä he tietävät Qatarista. Kaikki osasivat sijoittaa...

Lapin menestysresepti

Syrjäinen ja kylmä kolkka, jossa on enemmän poroja kuin ihmisiä. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Lappi vetoaa turisteihin ennätyksellisen laajasti. Mutta...

Katso huikea lista: Kokosimme tämän vuoden lentoreittiuutiset

Vuosi 2016 on Finavian lentoasemilla ennätyksellinen. Helsinki-Vantaalta avautuu uusia lentoreittejä niin Aasiaan, Eurooppaan kuin Lähi-itään, ja Lappi vetää...

Uutuuskohde Oulusta: Suora lomalento Tallinnaan

Suomalainen matkanjärjestäjä Easyloma ottaa valikoimiinsa suorat lomalennot Oulusta Tallinnaan.