Helsinki_Airport_summer.jpg
Julkaistu
29.6.2017 klo 13:56
Uutiskanava
Uutinen

Lentoasema on kesällä kiireinen – näin varaudut loma-ajan ruuhkiin

Kesällä lentokentällä riittää vilinää. Lue kattavasta listastamme, miten voit valmistautumalla välttää turhat murheet matkalle lähtiessäsi!

Varaa aikaa kentälle

Kesälomakauden aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla on paljon matkustajia lähes päivittäin. Lentokentälle kannattaa varata reilusti aikaa etenkin, jos lento lähtee aamulla (kello 6-9) tai iltapäivällä (kello 15-18).

Etukäteen kannattaa selvittää lentoyhtiöltäsi, milloin lähtöselvitys lennollesi aukeaa.

Valmistaudu matkaan jo kotona

 • Pidä huolta, että passisi on voimassa matkakohteesi määräysten mukaisesti. Poliisin palvelupiste Helsinki-Vantaalla ei ole aina auki.
 • Tarkista, lähteekö lentosi terminaalista 1 vai 2.
 • Tee lähtöselvitys mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen tietokoneella tai älypuhelimella. Kotona tehtävä lähtöselvitys nopeuttaa varsinkin pelkän käsimatkatavaran kanssa matkustavan matkaa. Tarkastuskortin (boarding pass) voi tulostaa tai lähettää matkapuhelimeen.
 • Tutustu lentoyhtiösi rajoituksiin koskien matkatavaran kokoa ja painoa. Lue hyödylliset pakkausohjeemme täältä.
 • Kesäloma-aikaan lentoaseman parkkipaikat ovat usein täynnä. Varmista, että saat autosi sujuvasti parkkiin ja varaa parkkipaikka ennakkoon.

Lähtöselvitä itsesi ja laukkusi automaatilla

 • Tee lähtöselvitys lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Ohjeet lähtöselvityksessä toimimiseen löydät täältä. Finavian sekä lentoyhtiöiden oppaat ovat lisäksi apunasi paikan päällä.
 • Useat lentoyhtiöt tarjoavat lähtöselvitysautomaatilla mahdollisuuden matkatavaralipukkeiden eli tägien tulostukseen. Tulostamalla tägit automaatista ja kiinnittämällä ne laukkuusi nopeutat laukkujenjättöä.
 • Käytä matkatavara-automaattia, jos lennät Finnairin, Norwegianin tai SAS:n lennolla. Tästä linkistä voit tutustua bag drop –automaatin käyttöön etukäteen. Myös lentoyhtiöiden virkailijat auttavat mielellään.

Varaudu turvatarkastukseen

 • Lue täältä ohjeemme sujuvaan turvatarkastukseen.
 • Voit mennä turvatarkastukseen missä tahansa lentoaseman turvatarkastuspisteistä. Tarkista arvioitu jonotusaika sekä reaaliaikainen jonotilanne eri pisteissä täältä.

Erilaiset matkustajat otetaan lentoasemalla huomioon

 • Matkaanlähtö onnistuu Helsinki-Vantaalla mutkattomasti myös lasten kanssa. Katso täältä lapsiperheille suunnatut vinkkimme lentoasemalle.
 • Vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien palveluista löydät lisätietoa täältä.
 • Tästä linkistä voit lukea eläinten kuljetuksesta lentokoneella.

Lentoasema laajenee lähivuosina

Helsinki-Vantaan lentoaseman kapasiteettia kasvatetaan parhaillaan kehitysohjelmalla. Sen pyrkimyksenä on varmistaa, että vuonna 2020 Helsinki-Vantaa pystyy palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa vuosittain.

Osana kehitysohjelmaa terminaali 2:n eteen rakennetaan uudisosa lähtöselvitystä, turvatarkastusta, matkatavaroiden luovutusta ja matkustajien vastaanottamista varten.

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta ja tutustu tarkemmin terminaali 2:n upeaan uudisosaan.

Lue seuraavaksi

Oulun lentoasemalla pelastusharjoitus keskiviikkona 29.11.2017

Finavia järjestää pelastusharjoituksen Oulun lentoasemalla 29.11.2017 klo 8-16.

Suomalaisen lentämisen historia: 1960-luku – Koivulahden lento-onnettomuus järkyttää Suomea ja Keihäsmatkat kuljettavat ”markalla Mallorcalle”

1960-luvulla lentomatkailun suosio kasvoi, vaikka vuosikymmenen alussa koettiin Suomen historian pahin lentotapaturma.

Helikopterilaivue pelastaa, partioi ja sammuttaa paloja Helsinki-Vantaalta käsin

Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivue sai vuonna 2017 uuden kodin Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Matkatavaroiden etälähtöselvitys Hämeenlinnassa sai loistavan vastaanoton

Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunassa pilotointiin lokakuussa matkatavaroiden etälähtöselvitystä Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähteville Finnairin lennoille. Kokeilun...