Julkaistu
10.11.2017 klo 11:32
Uutiskanava
Uutinen

Vinkkejä tuoksuherkille lentoasemalla liikkumiseen

Tuoksuherkkyys vaikuttaa merkittävästi noin puolen miljoonan suomalaisen elämään. Jos olet tuoksuherkkä ja lähdössä matkalle Helsinki-Vantaan lentoasemalta, alla käytännön vinkkejä liikkumiseen terminaaleissa.

Turvatarkastukset tuoksuherkille ja parfyymikauppojen kiertäminen terminaalissa 2

Terminaali 2:sta matkalle lähtiessäsi suosittelemme käyttämään turvatarkastusta lähtöselvitysalueen 240-270 päädyssä tai lähtöaulan 2. kerroksessa. Lähtöselvitysalueen turvatarkastus on avoinna joka päivä klo 05-20 ja 2. kerroksen turvatarkastus klo 04-21.

Tuoksuherkät voivat käyttää myös T2-lähtöaulan turva-alueen oikealla laidalla sijaitsevaa lapsiperheille tarkoitettua turvatarkastuslinjaa. Sen kautta voi kätevästi ohittaa myös tax-free-alueen ja siirtyä suoraan terminaalin odotustiloihin.

Non-Schengen-alueella sijaitsevan tax-free-kaupan voi kiertää erillisen sivukäytävän kautta. Myymälän henkilökunta avaa käytävän pyydettäessä. Voit sopia asiasta myös jo etukäteen myymälän esimiehen kanssa.

Tax-free-myymälän kiertäminen tuoksuherkille terminaalissa 1

Terminaalissa 1 tuoksuherkät voivat pyytää apua kaupan henkilökunnalta myymälän kiertämiseksi paikan päällä tai ennakkoon myymälän esimieheltä.

Tuoksuherkillä käytössään porttialueella myös ulkoterassi

Erityisherkät voivat odottaa lentoaan ulkoterassilla, joka sijaitsee Arctic Barissa portin 29 yläpuolella toisessa kerroksessa. Terassi on avoinna baarin aukioloaikoina. Oleskelu terassilla ei edellytä kahvilan palvelujen käyttämistä.

Katso kummasta terminaalista lentosi lähtee

Lisätietoja tuoksuherkkyydestä Allergia-, iho- ja astmaliitton sivuilta >

Lue seuraavaksi

Lentoemännän neuvot hankaliin asiakastilanteisiin: ”Asetu matkustajan asemaan, mutta älä siedä tytöttelyä tai menetä auktoriteettiasi”

Sarkasmia ja shampanjaa -blogista tuttu lomalentoemäntä Riina Keinonen kertoo, miten hermostuneiden tai hyökkäävästi käyttäytyvien matkustajien kanssa toimitaan.

Vinkkejä tuoksuherkille lentoasemalla liikkumiseen

Tuoksuherkkyys vaikuttaa merkittävästi noin puolen miljoonan suomalaisen elämään. Jos olet tuoksuherkkä ja lähdössä matkalle Helsinki-Vantaan lentoasemalta, alla...

Matkabloggaaja Veera Bianca: ”Olen kokenut elämäni parhaat ja pahimmat hetket lentokentillä”

Veera Papinoja kasvoi lentopelkoisessa perheessä, mutta on nykyisin lentokentällä enemmän kotonaan kuin missään muualla.

Lähdössä sukellusreissulle? Katso tästä, miten pakkaat varusteesi oikein lennolle

Kun olet lähdössä sukellusmatkalle lentäen, selvitä hyvissä ajoin varusteiden pakkaamista koskevat ohjeet.