Tehtävämme on edistää suomalaisten liikkumista ja kansainvälisyyttä tuottamalla turvallisia, laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluita lentomatkustajille ja lentoliikenteelle. Elinvoimaiset ja menestyvät lentoasemat edistävät suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Toimintamme kulmakiviä ovat Finavian arvot: turvallisuus, asiakaslähtöisyys, tehokkuus, uudistumis- ja yhteistyökyky, avoimuus sekä vastuullisuus. Toimimme ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla.

Asiakaslupauksemme on "For smooth travelling"

Teemme kaikkemme mutkattoman matkustamisen ja tyytyväisten asiakkaiden eteen. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia palveluita, ainutlaatuisen asiakaskokemuksen sekä aikaa ja rahaa säästävää tehokkuutta.

Lentoasemillamme on kiireetön ja hyväntuulinen ilmapiiri. Parhaimmillaan matkustaminen lentoasemiemme kautta on huoletonta ja stressitöntä. Lue lisää asiakaskokemuksen kehittämisestä.

Strategiamme ydin on Helsinki-Vantaan menestymisessä

Lentoasemayhtiöt toimivat muuttuvassa ja erittäin kilpaillussa globaalissa toimintaympäristössä. Finavian visio on tarjota maailmanluokan palvelut lentoyhtiöille ja lentomatkustajille.

Keskeisiä strategisia tavoitteitamme ovat matkustajille tarjottavien palveluiden kehittäminen ja lentoasemaverkoston kannattavuuden kohentaminen. Haluamme olla kannattava, arvostettu ja hyvin johdettu palveluyritys, joka on kaikissa toiminnoissaan parhaiden kansainvälisten toimijoiden joukossa.

Helsinki-Vantaan lentoasema on merkittävä eurooppalainen lentoliikenteen solmukohta ja samalla koko Pohjois-Euroopan johtava kaukoliikennekenttä. Helsinki-Vantaa yhdistää Euroopan ja Aasian mantereet suorimalla ja nopeimmalla lentoreitillä. Sen ansiosta lentoasema on suosittu eurooppalainen kauttakulkukenttä, ja Suomesta on väestömäärään nähden poikkeuksellisen kattavat lentoyhteydet.

Aasian ja Euroopan välisen liikenteen ennustetaan kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina, ja kilpailu kansainvälisten lentoasemien välillä kiristyy koko ajan. Joka kolmas vaihtomatkustaja valitsee jatkoyhteytensä lentoaseman perusteella. Liikenteen sujuvuus, palvelujen houkuttelevuus ja lyhyet vaihtoajat merkitsevät lentoasemille entistä enemmän.

Pysyäksemme mukana kilpailussa on Helsinki-Vantaan toimintoja ja palveluita kehitettävä vieläkin paremmiksi. Tavoitteemme on, että Helsinki-Vantaan lentoaseman markkinaosuus vahvistuu entisestään.

Helsinki-Vantaan menestyminen varmistaa suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa, luo kysyntää kotimaan lentoreiteille ja siten edesauttaa koko lentoasemaverkoston ylläpitoa taloudellisesti kestävällä tavalla. Menestyminen kilpailussa tuo maahamme lisää investointeja ja edesauttaa Suomen matkailutoimialan kehittymistä.

Tämän vuoksi on strategisesti keskeistä huolehtia Helsinki-Vantaan menestyksestä ja samaan aikaan varmistaa Finavian muiden lentoasemien palveluvalmius ja toimintavarmuus.