Moniosaaminen ja kokonaisuuksien hallinta ovat tulevaisuuden työelämää

Talossa jo lähes yhdeksän vuoden ajan viihtynyt Markku Tanni aloitti alun perin Finaviassa AMK-opintojen ohessa suoritettavassa työharjoittelussa. Kyseessä oli 3 kk määräaikainen projekti, joka Tannin omien sanojen mukaan ”hieman venähti”. Tuosta projektista vapautui hänelle harjoittelun jälkeen paikka ja päätös siinä jatkamisesta oli helppo.

Markku Tanni

Nykyisin Safety Managerin tehtävissä työskentelevä Tanni on ehtinyt työskennellä turvallisuuteen liittyen monissa erilaisissa tehtävissä mm. koulutussuunnittelijana sekä työturvallisuuspäällikkönä. Turvallisuusasioita hän on siis ehtinyt katsoa monesta eri vinkkelistä.

Tannin mukaan erilaisten työnkuvien monipuolisesta kattauksesta vuosien varrella on ollut paljon hyötyä hänen nykyisessä tehtävässään. Koulutussuunnittelijan roolissa hän esimerkiksi kiersi kaikilla Finavian lentoasemilla ja tutustui laajasti muihin lentokentän tekijöihin sekä oppi talon sisäisistä toimintatavoista näin myös ns. poikkitieteellisesti.

Hänen mielestään juuri se on hienoa ja hyödyllistä, että omaa osaamistaan ja asiantuntemustaan voi laajentaa käsittämään muutakin, kuin sen oman tontin. Uuden oppimisesta intoutuvan Tannin mukaan moniosaaminen ja kokonaisuuksien hallinta ovat tärkeitä asioita tulevaisuuden haasteissa ja Finavia on vahvasti matkalla tähän suuntaan.