Innostunut ja aktiivinen oman osaamisen kehittäminen kantavat pitkälle

Helsinki-Vantaalla kunnossapidon päällikkönä työskentelevä Pyry Pennanen sen tietää. Pennanen aloitti työt Finaviassa kesällä 2011 huoltoinsinöörinä ja vuoroesimiehenä laitehuollon yksikössä. Työtehtäviin kuului tuolloin mm. matkatavaralogistiikka ja kuljetinjärjestelmien operointi. Kolme vuotta myöhemmin hän yleni samassa yksikössä ylläpitopäälliköksi.

Pyry Pennanen

Tehtävänkuva on muuttunut hieman matkan varrella, mutta Pennasella isompaan uraharppaukseen johtivat hänen suorittamansa Finavian oma esimiesvalmennus, johtamisen erikoisammattitutkinto sekä logistiikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Pennanen kaipasi uutta haastetta ja pääsi talon sisällä nykyiseen kunnossapitopäällikön tehtäväänsä. Hänelle tilaisuus tarkoitti sitä, että hän sai oppia talon sisällä uudenlaisen ammatin ja tehtävänkuvan.

Finaviassa ylipäätään Pennanen viihtyy omien sanojensa mukaan siksi, että se on työympäristönä hyvin ainutlaatuinen, dynaaminen ja kansainvälinen. ”Lentoasemaympäristö uudistuu jatkuvasti ja se on minulle suuri innostuksen lähde”, Pennanen kuvailee.