Hyppää pääsisältöön

5 vinkkiä: Näin vietät aikaa Helsinki-Vantaan lentokentällä

Julkaistu
11.04.2014 klo 10:51
Mitä muuta voit tehdä Helsinki-Vantaan lentokentällä kuin syödä, juoda ja tehdä ostoksia?

1. Ihaile lentäviä naisia

Naiset lentävät - Anti-Gravity Women -muotokuvasarja, Photo Gallery, terminaali 2, tulokerros (vapaa pääsy kaikille lentokentällä asioiville), avoinna 24 t, ilmainen.

Kipaise katsomassa näyttely lentävistä ja painovoimaa vastustavista naisista samalla, kun ostat matkalääkkeet apteekista tai odotat läheistäsi lennolta.

Krister Löfrothin ottamissa valokuvissa on hurjia kuvakulmia, vauhtia ja leiskuvia värejä. Niistä yhdessä akrobaattinainen taiteilee ilmassa vain nauhan varassa, toisessa korkeakorkoinen lady roikkuu lentävän lentokoneen ovessa.

Näyttelyn teema on saanut inspiraationsa ilmailun ikoneista: liian lähelle aurinkoa siivillään lentäneestä ja mereen pudonneesta taruhahmo Ikaroksesta, lentäjä Amelia Earhartista ja Wrightin lentäjäveljeksistä. He kaikki olivat rohkeita taivaiden tavoittelijoita.

Krister Löfrothin valokuvanäyttely

2. Ota matkalukemista

Book Swap -kirjanvaihtopiste, portti 27, 2. kerros, ravintola Restaurant & Deli Fly Innin vieressä, avoinna 24 t, ilmainen.

Kirjanvaihtopisteestä voit napata mukaasi ilmaisen kirjan

Ei, et lukenut väärin. Otsikossa todella lukee ota, sillä Book Swap -kirjanvaihtopisteestä voit napata kirjan ilmaiseksi ja jäädä vaikka keinutuoliin lukemaan sitä. Voit myös jättää kirjojasi kirjanvaihtopisteeseen muiden matkailijoiden iloksi.

Ja jos et löydä mieleistäsi kirjaa, voit aina ostaa uuden esim. Reader's-kirjakaupoista, R-kioskeista, Alepasta tai Go!Café-kahviloista.

Kirjanvaihtopiste

3. Bongaa lentokoneita

Ravintola Fly Inn Restaurant & Deli, portti 27, 3, kerros, avoinna ravintolan aukioloaikojen mukaan, ilmainen.

Voit seurata lentokoneiden nousuja ja laskuja

Jos et ehdi lähteä katseluterassille bongaamaan lentokoneita, mene Ravintola Fly Inn Restaurant & Deliin. Juo kupillinen kahvia tai nauti ateria samalla, kun katselet koneita. Saat valokuvata niitä vapaasti.

Fly Inn Restaurant & Deli ravintola

Näköalaterassi

4. Ihmettele lappilaista muotoilua

Luonnos-näyttely, portti 32, avoinna 24 h, ilmainen.

Maarit Mattaset koivumaljakot siirtävät ajatukset koivumetsään

Jos olet kiinnostunut muotoilusta ja Lapin luonnosta, suuntaa Luonnos-näyttelyyn. Se esittelee 12 nykymuotoilijan oivaltavia teoksia, joiden materiaalit vaihtelevat poron sarviluusta teräkseen.

"Näyttely kiinnostaa minua. Tämä on aitoa suomalaista muotoilua, ei mitään rihkamaa. Esimerkiksi nuo puukot ovat niin kauniita", matkalle lähdössä oleva Elise Ketoja sanoo ja viittaa maailmankuuluihin Marttiini-puukkoihin.

Suomalaisia hymyilyttävät keraamikko Maarit Mattasen rakupoltetusta savesta valmistavat koivumaljakot. Ne tuovat mieleen kesäisen koivumetsän. Veneentekijä Pentti Pieski on puolestaan käyttänyt koivuvaneria veneensä materiaalina. Hän oppi käsityötaidon isältään, jonka verstas sijaitsi Teno-joen varrella.

Luonnos-näyttely

5. Lähde matkalle nykytaidenäyttelyssä

Näkymiä matkan varrelta -näyttely, Art Gallery, portti 37, avoinna 24 t, ilmainen.

Taidenäyttely vie matkalle monin eri tavoin

Olet lentokentällä, olet matkalla jonnekin. Miksi et siis suuntaisi Näkymiä matkan varrelta -näyttelyyn, jonka teemana on tietysti matka.

Näyttely puhuttelee kaikkia suomalaisen nykytaiteen ystäviä. Teoksissa matkaa tehdään yllättävilläkin tavoilla. Esimerkiksi Taru Mäntysen Auringonpalvoja-pronssiveistos siirtää vierailijan ajatukset rannalle, ja Kirsi Neuvosen Pitsi-ikkuna-taulun mandalat muistuttavat idän uskonnoista.

Jo mainittujen taiteilijoiden lisäksi näyttelyssä on Reino Hietasen, Sauli Iso-Lähteenmäen, Kimmo Kaivannon, Inari Krohnin, Kristian Krokforsin, Kuutti Lavosen, Timo Mähösen, Ulla Rantasen, Esa Riipan, Aarno Salosmaan ja Erkkitapio Siiroisen teoksia. Ne kuuluvat Finavian kattavaan taidekokoelmaan.

Näkymiä matkan varrelta -taidenäyttely

Matkustus