Hyppää pääsisältöön

Lomarengas: Lapin hiihtokeskuksissa vielä tilaa hiihtolomaviikoilla

Julkaistu
11.02.2014 klo 13:17
Mattimyöhäinenkin ehtii vielä vuokrata hiihtolomalle mökin tai loma-asunnon rinteiden ja latujen tuntumasta. 

Tilaa on muun muassa Tahkolla ja Vuokatissa, mutta Pohjois-Suomestakin voi löytää mieleisen loma-asunnon. Tänä vuonna suomalaiset ovat varanneet majoituksen hiihtokeskuksista epävarmojen säiden takia poikkeuksellisen myöhään.

- Ei kannata välittää Etelä-Suomen säästä, vaan suunnata Pohjois-Suomeen jossa lumi pysyy varmuudella aina pääsiäiseen saakka, sanoo Lomarengas Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola.

Ylläkseltä, Leviltä ja Rukaltakin löytyy vielä runsaasti valikoimaa. Osa vapaana olevista vuokramökeistä saattaa sijaita hiukan kauempana palveluista.

- Jos hiihtoloman aikana on käytössä auto, ei haittaa, vaikka majoitus olisikin kauempana rinteistä ja latuverkostosta, sanoo Olkkola.

Majoitusvaihtoehdoista lomahuoneistot sijaitsevat lähimpänä laskettelurinnettä. Ne ovat hyvä vaihtoehto, jos haluaa olla lähellä kauppoja, ravintoloita ja muita lomailijan kaipaamia palveluita.

- Kaikilla työssäkäyvillä vanhemmilla ei ole mahdollisuutta pitää vapaana koko koululaisten lomaviikkoa. Mökin tai loma-asunnon voi halutessaan kuitenkin vuokrata myös lyhyemmäksi ajaksi, vaikkapa viikonlopuksi tai muutamaksi päiväksi viikolla, Olkkola vinkkaa.

Kotimaan matkailussa varauksia tehdään verrattain myöhään. Hiihtoloma on kuitenkin tärkeimpiä sesonkeja, joten mökkejä ja lomahuoneistoja kysytään edelleen. Koulujen hiihtolomaa vietetään Etelä-Suomessa viikolla 8, Väli-Suomessa viikolla 9 ja Itä- sekä Pohjois-Suomessa viikolla 10.

Lähde: Lomarenkaan tiedote 10.2.2014

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja

Matkustus