Hyppää pääsisältöön

Turun lentoaseman uudistustyöt etenevät - lentoasema kiinni heinäkuussa

Julkaistu
02.05.2014 klo 09:58
Finavian Turun lentoaseman uudistamistyöt etenevät suunnitellusti. Terminaaliin valmistui kahvila- ja myymäläalue lähteville matkustajille ja työt jatkuvat nyt terminaalirakennuksen muissa tiloissa. Liikennealueiden peruskorjaus pitää lentoaseman suljettuna 30.6.-27.7., jolloin liikennettä ei ole.

Turun lentoasemalla käynnistettiin terminaali 1:n ja liikennealueiden 14 miljoonan euron uudistustyöt helmikuussa. Töiden aikana uusitaan rakenteet ja järjestelmät, mutta samalla parannetaan lentoaseman viihtyvyyttä ja energiatehokkuutta. Uudistustöiden lähtökohtana on kiinnittää erityistä huomiota matkustajapalveluiden prosesseihin. 

Liikennealueilla tehtävien töiden takia lentoasema on suljettu kesällä 4 viikkoa eikä lentoliikennettä ole ajalla 30.6. - 27.7.

- Uudistustöistä aiheutuvat näkyvimmät vaikutukset matkustajille on pyritty minimoimaan ajoittamalla työt heinäkuulle, jolloin lentoasema on liikennealuetöiden vuoksi suljettu. Turun lentoasemalta lähtevät lennot on reititetty uudelleen ja lentoyhtiöt ovat tiedottaneet matkustajia, sanoo lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen Finavialta.  

Finavia Oyj aloitti verkostolentoasemilla investoinnit vuoden alussa. Turussa töiden odotetaan valmistuvan vuoden 2015 alkupuolella. Finavia pahoittelee töistä matkustajille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Turun lentoaseman kehittämistyöt

Matkustus