Hyppää pääsisältöön

Lähdössä matkalle pääsiäiseksi? Ruuhkaa Helsinki-Vantaalla ja Lapin lentoasemilla

Julkaistu
30.03.2015 klo 12:35
Lentomatkustajia on taas runsaasti liikkeellä loppuviikosta, sillä pääsiäisen viettoon suunnataan tänäkin vuonna helposti ja mukavasti lentäen. Vilkkainta on kiirastorstaina, jolloin matkustajia on paljon lentoasemalla koko päivän.

Pääsiäisen menoliikenteen ruuhkahuiput ovat perinteiseen tapaan keskiviikosta alkaen aina lauantaille asti sekä aamulla että illalla. Tule ajoissa Helsinki-Vantaalle, jos lentosi lähtee

  • keskiviikkona 1.4. kello 7 – 10 tai 14 – 18
  • kiirastorstaina 2.4. kello 7–10, 14–18 tai 20–22
  • pitkäperjantaina 3.4. kello 7–10 tai 14–18
  • lauantaina 4.4. kello 7-10 tai 14-18

Varaa riittävästi aikaa auton paikoitukseen, matkatavaroiden luovutukseen ja turvatarkastukseen. Lähtöselvitys kannattaa tehdä ennakkoon joko lentoyhtiön internetsivuilla ja lentoasemalla automaatilla.

Oman lennon aikataulun ja porttitiedot saat 20 tuntia ennen lennon lähtöä. Hae lentosi tiedot Lähden-sivulta. Samalta sivulta saat paikoitustiedot, ajo-ohjeet ja voit katsoa lentoaseman tarjoukset.

Varaa pysäköintipaikka etukäteen

Olethan huomannut, että voit varata verkkopalvelustamme autollesi parkkipaikan lentoasemalta jo etukäteen ? Ennakkoon varaaminen nopeuttaa ja helpottaa matkantekoa. Samalla varmistut siitä, että voit pysäköidä autosi haluamallesi pysäköintialueelle.

Suksien pakkaaminen lennolle ja vinkkejä lapsiperheille

Jos lähdet pääsiäiseksi hiihtämään tai laskettelemaan, katso suksien ja lumilautojen pakkausohjeet sivuiltamme.

Lasten kanssa matkustaville olemme rakentaneet oman muistilistan. Jos lapsesi on lähdössä lennolle yksin, ohjeet voit varmistaa tästä.

Lentoaseman Alepa on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Sieltä voit loman jälkeen käydä ostamassa aamiaistarvikkeet ja hankkia täydennystä jääkaappiin. Tavarat voi tilata lentoasemalle netistä myös ennakkoon Kauppakassipalvelusta.

Pääsiäisen paluuliikenne

Lapin lentoasemilla on paljon matkustajia varsinkin Ivalossa ja Kittilässä, kun pääsiäisen paluuliikenne käynnistyy. Kannattaa varata tarpeeksi aikaa matkatavaranluovutukseen ja turvatarkastukseen. Lähtöselvitys on hyvä tehdä ennakkoon vaikkapa netissä.

Matkoilta palataan Helsinki-Vantaalle maanantaina 6. huhtikuuta iltapäivällä ja illalla. Matkustajia pyydetään varautumaan siihen, että matkatavaroiden luovutuksessa voi syntyä ruuhkaa kello 15–16 ja kello 22–24.

Suosittelemme, että yksi perheenjäsen noutaa matkatavarat hihnalta. Muut voivat odottaa kauempana.

Finavia toivottaa matkustajille mutkatonta matkaa ja iloista pääsiäistä!