Hyppää pääsisältöön

Jätä talvi narikkaan

Julkaistu
14.03.2016 klo 07:00
Jos et tarvitse toppatakkia Havaijilla, jätä takki säilöön kentälle.

Mitä tehdä muhkealle talvitakille, kun suuntaa Suomen talvesta etelän aurinkoon? Pitäisikö sulloa takki muutenkin täyteen koneeseen? Tai matkustaa takki sylissä, vaikkei Havaijilla untuvatakkia tarvitsekaan?

Onneksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla on takkien säilytyspalvelu! Airpro Travel Service 24h sijaitsee terminaalin 2:n pohjakerroksessa, ja siellä voi säilyttää takkia koko matkan ajan.

Yhden takin säilytys maksaa 30 euroa viikossa, lisäviikoista tulee viisi euroa päälle. Palveluvalikoimassa on myös säilytyspaketteja ryhmille. Säilytyslokeroita löytyy myös terminaali 1:ssä.

”Palvelu on ollut käytössä vuodesta 2002 alkaen, ja se on osoittautunut alusta asti todella tarpeelliseksi. Suomalaisten matkaajien keskuudessa erityisesti lokakuusta maaliskuuhun kestävien talvikuukausien aikana takkien säilyttäminen on suosittua. Ulkomaalaiset matkustajat puolestaan jättävät ennemmin laukkuja säilytykseen”, kertoo Airpron palvelutiskillä työskentelevä Taru.

Airpro Travel 24 on täyden palveluvalikoiman toimipiste ja säilytyspalveluiden lisäksi matkustajille on tarjolla apua muun muassa hotellien varaamiseen, auton vuokraamiseen ja matkavakuutuksiin. Palvelutiski toimii myös nouto- ja toimituspaikkana matkustajien lähetyksille, dokumenteille tai vaikka loma-asunnon avaimille.

Täydellinen lista kaikista palveluista ja sallituista tavaroista on saatavilla pisteellä. Palvelun helppous on saanut muutamia matkustajia jättämään säilytykseen myös suksia ja koirankantokasseja harvinaisempia asioita.

”Eräs matkustaja jätti säilytykseen porontaljan, joka alkoi haista varsin erikoiselta vuorokauden jälkeen”, Taru kertoo.

Lue lisää Helsinki-Vantaan palveluista

Säilytyslokerot terminaali 1:ssä

Säilytyslokerot terminaali 2:ssa

Ihmisiä & Ilmailua