Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan lentoaseman invapysäköintiin muutoksia tammikuussa 2019

Julkaistu
12.11.2018 klo 12:45
P3 pysäköintihalli
Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 2:n edessä sijaitseva P1/P2-pysäköintitalo puretaan tammikuussa 2019. Tämä tarkoittaa, että parkkihallin sisällä olevat invapysäköintipaikat poistuvat käytöstä 7. tammikuuta alkaen.

Tammikuusta 2019 alkaen lähimmät invapysäköintipaikat sijaitsevat P3:ssa, josta on katettu käytäväyhteys terminaali 1:een, sekä P5:ssa. Muutos on hyvä huomioida jo nyt. Jos pysäköinti alkaa tämän vuoden puolella ja päättyy vasta tammikuun 7. päivän jälkeen, auto tulisi paikoittaa P3:een tai P5:een. Molemmissa pysäköintihalleissa on invapaikkoja jokaisessa kerroksessa.

Pysäköinti 1/2019

 

Invalidikortin haltijat voivat lyhytaikaisesti pysäköidä myös terminaali 1:n ja terminaali 2:n edustalla, kun he saattavat tai vastaanottavat matkustajia. Terminaali 1:n lyhytaikaisille invapaikoille ajetaan seuraamalla T1 Lähtevät -opastetta. Paikat sijaitsevat terminaalin päädyssä, sillan alla.

Invapaikat ovat ilmaisia invalidikortin haltijoille. Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit ennen matkan alkua varata ilmaisen avustuspalvelun. Avustuspalvelu tilataan lentoyhtiön kautta matkavarauksen yhteydessä, tai viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Pysäköintitaloissa ja terminaalien edustoilla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Pysäköintijärjestelyihin tulee muutoksia kevään 2019 aikana ja tiedotamme niistä verkkosivuillamme. Terminaali 2:n pohjakerroksessa sijaitsevat lyhytaikaiseen invapysäköintiin tarkoitetut paikat poistuvat kevään aikana.

Lue lisää:

T2-laajennus boilerplate
Matkustus