Ohita navigaatio

Lapsiperheet - tervetuloa kokeilemaan robottikoodikoulua ennen lentoa 12-14.10. klo 14-16

Artikkeli julkaistu
11.10.2018 klo 12:00
Arkistointipäiväys
Robottikoodikoulu
Matkustus
Finavia, Reaktor ja Lego järjestävät syyslomaviikonloppuna perheille suunnatun robottikoodikoulun, ensimmäistä kertaa maailmassa lentoasemalla. Robottikoodikoulussa lapset pääsevät ohjaamaan kahta LEGO-robottia Reaktorin kehittämän applikaation avulla ammattilaisten opastuksessa ja vanhempien seuratessa.

Lentoasemalla syyslomaviikonloppuna järjestettävä robottikoodikoulu keskittyy koodaamisen perusteisiin. Sen tarkoituksena on antaa 7-12 vuotiaille lapsille mahdollisuus tutustua teknologiaan matalalla kynnyksellä ammattilaisten opastuksessa. Koodausta opetetaan Reaktorin ja LEGOn yhteisellä koodikoulukonseptilla, jossa lapsi opastaa kahta robottia, Vernietä ja Roveria, Reaktorin suunnitteleman ja toteuttaman applikaation avulla suorittamaan joukon tehtäviä. Robottikoodikoulu on avoinna 12.–14.10. kello 14–16 lentoaseman Kainuu Loungessa portin 31 läheisyydessä. Vanhemman tai huoltajan tulee olla lapsen mukana - robottikoodikoulun vetäjät ohjeistavat samanaikaisesti monia lapsia, joten oman vanhemman apu auttaa mm. ohjeiden muistamisessa.

- Meistä on upeaa, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla kokeillaan ensimmäisenä maailmassa robottikoodikoulua. Syysloman alkaessa perheillä on mahdollisuus ennen lentoa käydä oppimassa uutta. Asiakaskokemuksen kehitykseen kuuluvat myös erilaiset kokeilut, jotka edesauttavat lapsiperheiden viihtyvyyttä lentoasemalla, kertoo Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava päällikkö Johanna Laakso.

- Teknologia kytkeytyy koko ajan tiiviimmäksi osaksi jokapäiväistä elämäämme, mutta siihen liittyy edelleen paljon mystiikkaa ja epätietoisuutta. Tehokas keino muuttaa suhtautumistamme on vaikuttaa tällaisten mielikuvien syntyyn jo varhaisessa vaiheessa. Siksi haluammekin tarjota lapsille mahdollisuuden tutustua koodaamiseen hauskalla ja innostavalla tavalla. LEGOn ja Reaktorin kumppanuus tuli varsin luontevasti. Lego on jo vuosikymmenten ajan opettanut lapsia leikin avulla ja Reaktor puolestaan käynnisti vuonna 2014 koodikoululiikehdinnän, jonka ansiosta jo sadat lapset ympäri maailmaa ovat saaneet tutustua ohjelmointiin hauskalla tavalla. Olemme valtavan innoissamme yhteisestä hankkeesta.” kertoo Reaktorin johtava palvelumuotoilija Marjo Mansén.

Syyslomaviikonloppu on Helsinki-Vantaalla ruuhkainen – kannattaa varata aikaa lennolle saapuessa ja varsinkin, jos haluatte osallistua koodikouluun – lämpimästi tervetuloa!

Jaa kokemuksesi Robottikoodikoulusta somessa hashtagilla #reaktorxlego