Hyppää pääsisältöön

Poikkeuksia Helsinki-Vantaan junaliikenteessä 25.6.–4.8.

Julkaistu
28.05.2018 klo 09:11
Train
Lentoaseman ja Helsingin rautatieaseman välillä liikennöivien I- ja P-junien kulussa on huomattavia poikkeuksia kesällä. Helsingin ratapihan toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18.7.-4.8.

Osa vuoroista kulkee päiväliikenteen aikana ainoastaan Pasilan rautatieaseman kautta. Yöaikaan I- ja P-junat liikennöivät lentoaseman ja Helsingin päärautatieaseman välillä kuten normaalisti.

 Toinen vaihe: 18.7. klo 23 – 4.8. klo 5:00 

HELRA 2. vaihe
  • Lentoasemalta lähtevät I-junat ajavat vain Pasilan asemalle asti. P-junat sen sijaan liikennöivät Helsingin päärautatieasemalle kuten normaalistikin.
  • Lentoasemalle Helsingistä kulkevat P-junat lähtevät Pasilasta. I-junat lähtevät Helsingin päärautatieasemalta kuten normaalistikin.
  • Matkustaja voi tehdä junanvaihdon joko Pasilassa tai jo aikaisemmin Huopalahdessa matkustaessaan Helsinkiin.

Ensimmäinen vaihe: 25.6. klo 22 – 16.7. klo 5

HELRA 1. vaihe
  • Lentoasemalta lähtevät P-junat ajavat vain Pasilan asemalle asti. I-junat sen sijaan ajavat Helsingin päärautatieasemalle kuten normaalistikin.
  • Lentoasemalle Helsingistä kulkevat I-junat lähtevät Pasilan asemalta. P-junat lähtevät lentoasemalle Helsingin päärautatieasemalta kuten normaalistikin.
  • Matkustaja voi tehdä junanvaihdon joko Pasilassa tai jo aikaisemmin Tikkurilassa matkustaessaan Helsinkiin.

Tarkemmat tiedot aikataulumuutoksista ja junien poikkeusreiteistä voi tarkistaa HSL:n reittioppaasta ja VR:n matkahausta.

Ratatöillä on vaikutusta myös joidenkin muiden lähijunien liikennöintiin. Seuraa HSL:n tiedotusta täällä

Lentoaseman junaliikenteen poikkeukset liittyvät Liikenneviraston HELRA-hankkeeseen. Helsingin ratapihan toimivuuteen ja tehokkuuteen liittyvät ratatyöt vaikuttavat HSL-lähijunaliikenteeseen kesä–elokuussa 2018. Ratapihan laitimmaiset raideparit ovat vuorotellen poissa käytöstä. Työt aiheuttavat poikkeuksia Pasilan lähtöraiteilla.

Lue lisää Helsinki-Vantaan junista ja busseista

Matkustus