Ohita navigaatio

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat tasan vuoden päästä 5.12.2019

Artikkeli julkaistu
05.12.2018 klo 10:52
Historiallinen uusi lentoreitti Istanbul-Rovaniemi avautuu ensi talvena
Matkustus
Suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat noin vuoden päästä joulukuussa 2019. Reitti lennetään kolme kertaa viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Turkish Airlines on ensimmäinen lentoyhtiö, jonka kyydissä Rovaniemelle voi lentää business-luokassa.

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle ovat varmistuneet talvikaudelle 2019-2020. Ensimmäinen Turkish Airlinesin suora lento Istanbulista Rovaniemelle lennetään 5. joulukuuta 2019. Uusi reitti on historiallinen kahdestakin syystä: Se on ensimmäinen suora pitkä lentoyhteys Lappiin ja Rovaniemelle, ja se on ensimmäinen lentoyhteys, jossa Lappiin voi matkustaa business-luokassa. Rovaniemelle tämä tarkoittaa käytännössä uusien matkailijaryhmien helpompaa tavoittamista, kun eksklusiiviseen matkaan voi jatkossa yhdistää eksklusiiviset lennot.

”Olemme Finavialla erittäin iloisia, että Turkish Airlines avaa historiallisen reittiyhteyden Rovaniemelle. Me Finavialla uskomme vahvasti Lapin lentoliikenteen kasvuun, ja uusi yhteys edistää Suomen ja Lapin saavutettavuutta ja kilpailukykyä. Yksi osa Lapin 55 miljoonan euron kehitysohjelmaa on juuri Rovaniemen lentoaseman laajennus, joka valmistuu sopivasti joulusesonkiin 2019 ja uuteen Istanbulin yhteyteen”, Finavian liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen kertoo.

Turkish Airlinesin lentoja Rovaniemelle myydään sekä matkanjärjestäjien paketoimina että yksittäisille matkailijoille. Turkish Airlinesin reittiverkosto on maailmanlaajuisesti kattava. Ensi vuonna avattava reitti yhdistää Rovaniemen 122 maahan ja 304 matkakohteeseen.

”Istanbulin hubin hyödyntäminen on Rovaniemelle valtava mahdollisuus. Jo kolmen tunnin matkustussäteellä on tavoitettavissa 80 matkakohdetta”, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

”Kaukomaista saapuvia asiakkaita houkuttelee Rovaniemellä napapiiri ja talvikauden kohokohdat: talviset aktiviteetit ja luonnonilmiöt sekä perinteiset suosikit Joulupukki, lumi ja porot. Myös paikallinen ruoka ja kulttuuri kiinnostavat heitä”, Sanna Kärkkäinen jatkaa.

Liput uudelle reitille tulevat myyntiin lähiaikoina.