Ohita navigaatio

Vartiointialan lakolla vaikutuksia Helsinki-Vantaan liikenteeseen 24.-26.10.

Artikkeli julkaistu
23.10.2018 klo 08:45
Arkistointipäiväys
Vartiointialan lakon mahdollisia vaikutuksia Helsinki-Vantaan liikenteeseen
Matkustus
Työnseisauksen on ilmoitettu kestävän kolme päivää. Se alkaa keskiviikkona 24. lokakuuta kello 00 ja päättyy perjantaina 26. lokakuuta kello 24. Vaikutusten odotetaan näkyvän Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksissa.

Työtaistelutoimet voivat aiheuttaa ruuhkaa turvatarkastuksissa. Pyydämme matkustajia varautumaan jonotukseen ja saapumaan lentoasemalle ajoissa. Terminaali 1:n Priority-turvatarkastus ei ole auki lakon aikana, mutta matkustajilla on halutessaan mahdollista käyttää Terminaali 2:n Priority-turvatarkastuspistettä. Tärkeää on myös seurata oman lentoyhtiön tiedotusta. Ajantasaiset lentotiedot saa myös tästä.

Finavia ei ole osapuolena työriidassa.

”Pyrimme parhaamme mukaan pitämään lakon vaikutukset mahdollisimman vähäisinä. Teemme esimerkiksi tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa varmistaaksemme hyvän turvallisuustason lentoasemalla”, sanoo yritysturvallisuudesta vastaava johtaja Ari Kumara Finaviasta.

Finavia pahoittelee lakon aiheuttamaa harmia matkustajille sekä lentoyhtiöille ja muille lentoasemalla toimiville yrityksille.

Osapuolina työriidassa ovat Palvelualojen ammattiliitto (PAM) ja Palvelualojen työnantajat (Palta). Työnseisaus koskee kaikkia niitä työtehtäviä, joihin sovelletaan vartiointialan työehtosopimusta. Osa turvatarkastushenkilöstöstä kuuluu sen piiriin.

Päivitämme tätä tiedotetta tilanteen mukaan.