Skip navigation

Ajisen Ramen tarjoaa aasialaisia herkkuja Aukiolla

Artikkeli julkaistu
11.02.2019 klo 11:59
Puikkoja pitelevä käsi ja Ajisen Ramenin nuudelikulho.
Pohjois-Euroopan ensimmäinen ja koko Euroopan toinen Ajisen Ramen -ravintola avautui Helsinki-Vantaalla 8.2.

Ravintolan avajaisissa vierailleet kansainvälisen Ajisen Ramen -ketjun edustajat Katsuaki Shigemitsu ja Osamu Honda olivat innoissaan päästessään avaamaan ravintolan laajenevalle lentoasemalle.

”Tämä on hieno mahdollisuus laajentua Euroopassa ja houkutella asiakkaita niin Aasiasta, Suomesta kuin muualta Euroopastakin. Toivomme, että täältä matkustavat oppivat tuntemaan ramenin”, Osamu Honda sanoo.

Kaksikerroksisen ravintolan yläkerran a la carte-listalla on erilaisia ramen-keittoja liha-, kala, ja kasvistäytteillä, riisiruokia sekä pieniä alkupaloja kuten wakamea ja kimchiä. Alakerrasta saa nopeasti mukaan muun muassa sushia ja ramenia.

Ajisen Ramen

”Ajisen Ramenin maut sopivat kaikenikäisille aina lapsista senioreihin. Ne eivät ole liian voimakkaita”, Osamu Honda kertoo.

Ajisen Ramenin juuret ovat Japanissa. Ravintolan perustaja, nykyisen johtajan Katsuaki Shigemitsun isä, perusti pienen kahdeksanpaikkaisen ramen-ravintolan Kumamotoon 1968. Jatkuvat jonot ja suosio saivat perheyrityksen laajentumaan ensin paikallisesti ja ensimmäinen Japanin ulkopuolella sijaitseva ravintola perustettiin Taiwaniin 1994. Pari vuotta myöhemmin ketju aloitti Kiinan valloituksen Hongkongista, ja samalla listalle tuli kiinalaisten mieltymysten mukaisesti myös muita kuin ramen-keittoja.

Tällä hetkellä Ajisen Ramenilla on 840 ravintolaa 13 maassa. Näistä noin 700 on Kiinassa. Seuraavat uudet ravintolat avataan Panamaan ja Uuteen-Seelantiin. Ajisen Ramen omistaa itse noin 80 prosenttia ravintoloista ja loput toimivat franchising-periaatteella.

”Haluamme laajentua myös Euroopassa. Helsinki-Vantaan ravintola on eurooppalaisille hyvä mahdollisuus tutustua Ajisen Rameniin”, Osamu Honda sanoo.

Ajisen Ramen ravintolan sisustus.

Ravintolan ensimmäinen asiakas rajalla työskentelevä Mikko Laine oli vaikuttunut Ajisenin spicy beef ramen -keitosta. Hän kehui ramenin olevan keskimäärin parempaa kuin mitä Suomesta yleensä saa. Myös ravintolan näköala suoraan asematasolle sai kehuja.

”Jos saamme tänne hyvän diilin, niin työpaikkaruokala kyllä vaihtuu. Pitää usuttaa muutkin ”rajakoirat” tänne”, Laine totesi.

Ajisen Ramen sijaitsee juuri avautuneen Aukion laidalla non-Schengen -puolella.

Matkustus