Skip navigation

Ilmavoimien Ruska 19 -harjoituksen vuoksi useilla lentoasemilla Ilmavoimien kalustoa 1.-10.10. välisenä aikana - Kuopiossa vaikutuksia myös liikennejärjestelyihin

Artikkeli julkaistu
01.10.2019 klo 16:20
Lentokone taivaalla.
Ilmavoimat järjestävät 1.-10.10. suuren Ruska 19 -harjoituksen, jonka takia useiden lentoasemien ympäristössä voi nähdä Ilmavoimien kalustoa. Harjoituksella ei ole vaikutusta kaupalliseen reittiliikenteeseen. Harjoituksen vuoksi Kuopion lentoasemalle vievä Lentokentäntie katkaistaan 5.-6.10.

Ilmavoimista tiedotetaan, että Ruska 19 -harjoituksen lentotoiminta toteutetaan pääosin Tampereen, Kuopion, Rovaniemen ja Jyväskylän lentoasemien yhteydessä sijaitsevista ilmavoimien tukikohdista. Harjoituksessa on tilapäiset tukikohdat myös Hallin, Joensuun, Kajaanin, Oulun, Porin ja Vaasan lentoasemilla. Lisäksi harjoituksen vuoksi lentoasemien lähialueilla liikkuu jalkaisin ja ajoneuvoilla Puolustusvoimien joukkoja.

Harjoituksilla ei ole vaikuta lentoasemien matkustajiin, eikä kaupalliseen reittiliikenteeseen.

Muuttuneet liikennejärjestelyt harjoituksen aikana

Kuopion lentoasemalle johtava Lentokentäntie (562) katkaistaan lauantaina 5.lokakuuta kello 7, ja se avataan sunnuntaina 6. lokakuuta kello 22 mennessä. Lentoasemalle matkustavien on syytä huomioida muuttuneet liikennejärjestelyt ja varata riittävästi ylimääräistä aikaa lentoasemalle saapumiseen.

Pirkkalassa sijaitseva Varuskunnantie, eli Maantie 3003, suljetaan 5.–8.10.2019 liikenteeltä Ruska 19 -harjoituksen vuoksi. Suljettava tie on lähellä Tampere-Pirkkalan lentoasemaa, mutta tällä ei ole vaikutusta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle vievän tien käyttöön. Lentoasemalle pääsee ajamaan normaalisti koko Ruska-harjoituksen ajan. Ajoreitit ja muut kulkuyhteydet lentoasemalle voit tarkistaa täältä.

Lähteet: Ilmavoimat, tiedote 1.10.2019 ja 18.9.2019. Pirkanmaan ELY-keskus, tiedote 25.9.2019.

Matkustus