Skip navigation

Koulujen syyslomien takia lentokentillä vilkasta - saavu hyvissä ajoissa lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
07.10.2019 klo 13:48
Lapsi istuu matkatavarakärryssä
Lentoasemilla on paljon matkustajia liikkeellä koulujen syyslomien alkamisen vuoksi. Pyydämme matkustajia tulemaan hyvissä ajoin lentokentälle, varsinkin vilkkaina lähtöpäivinä eli 10.-17. lokakuuta.

Sujuvasti matkaan

Varaathan riittävästi aikaa lentoasemalle saapumiseen ja pysäköintiin sekä matkatavaroiden luovutukseen ja turvatarkastukseen. Pakkaa matkatavarasi huolella. Tarkista tästä, mitä saat kuljettaa käsimatkatavaroissa ja mitkä esineet on pakattava ruumaan.

Jos olet tulossa Helsinki-Vantaan lentoasemalle omalla autolla, kannattaa pysäköinti varata etukäteen. Näin varmistat, ettei aikaa kulu vapaan pysäköintipaikan etsimiseen, ja saat paikan haluamaltasi paikoitusalueelta.

Palveluja lapsiperheille

Verkkosivuiltamme löydät vinkit lapsiperheiden palveluihin ja yksin matkustavien lasten ohjeet.

Helsinki-Vantaalla lapsiperheen lähtöstressiä helpottavat juuri uudistetut leikkitilat, lapsiystävälliset ravintolat ja muut lentoaseman ratkaisut, joilla pidetään pienet matkalaiset tyytyväisinä. Lue lisää tästä.

Pakkausvinkit retkeilyä ja metsästystä harrastavalle

Voit tarkistaa muistilistastamme, miten esimerkiksi aseet ja patruunat pakataan ja, miten trangiat ja tulitikut kuljetetaan lentokoneessa.

Varaa duty free -ostokset verkossa ja nouda ne Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoaseman duty free -myymälät palvelevat myös verkossa, joten voit tarkistaa tuotteiden hinnat ja varata haluamasi tuotteet jo etukäteen. Maksa ja nouda ne valmiiksi pakattuna Helsinki Duty Freen portin 22 myymälästä.

Siirry varaa ja nouda -palveluun

Matkustus