Skip navigation

Marimekon katumuotia ja vastuullista käsityötä – Kotimaiset pop up -liikkeet tuovat lisää kestävää designia Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
17.09.2019 klo 09:00
Marimekko pop-up myymälä
Uusia pop up -liikkeitä Helsinki-Vantaalle valitessa korostuu suomalaisuus, elämyksellisyys ja vastuullisuus. Tutustu alla lentoaseman syksyn pop up –tarjontaan.

Kesän aikana Helsinki-Vantaalla myytävien kotimaisten brändien valikoima täydentyi kahdella paikalliseen käsityöhön ja vastuulliseen valmistukseen luottavalla merkillä, kun Private Case ja Viaminnet avasivat pop up -liikkeensä. Syyskuun alussa lanseerataan puolestaan ikisuosikki Marimekon uusi katumuotiin erikoistunut konseptiliike ensimmäisenä maailmassa. Lisäksi designlaukkuja valmistava kotimainen Golla jatkaa pop up -tiloissa kaukolentopuolen passintarkastuksen lähellä.  

– Pop up -liikkeiden valinnassa haluamme korostaa suomalaisuutta, vastuullisuutta ja elämyksellisyyttä. Meillä on pop up -liiketilat terminaali 2:ssa passintarkastuksen molemmin puolin. Mukaan valikoituvat brändit täydentävät tarjontaamme ja vastaavat matkustajien tarpeisiin, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Nora Immonen kertoo.  

Tyylikkäitä asusteita ja paperituotteita tuliaisiksi tai heti käyttöön  

Marimekko pop-up myymälä

Rohkeista väreistään ja kuvioistaan tunnettu Marimekko avaa syyskuun alussa uuden konseptiliikkeensä Aukion laidalla, kaukolentojen lähtöporttialueella. Marimekko Kioski tarjoaa kokoelman unisex-katumuotia klassikkoprinteissä. Ensimmäinen Marimekko Kioski -mallisto näyttää, miten 60-luvulla suunniteltu ikoninen Unikko-kuvio taipuu esimerkiksi rentoihin huppareihin, t-paitoihin ja lippiksiin. 

Privet Case pop-up -myymälän edusta

Myös hollolalaisen Private Casen pop up -tila löytyy kaukolentopuolen lähtöporttialueelta. Perheyritys on valmistanut ekologisia paperitarvikkeita käsityönä vuodesta 1985 lähtien. Sertifioiduista uusiomateriaaleista muotoillaan muun muassa kalentereita ja vihkoja, passikoteloita, tietokonelaukkuja ja muuta pientavaraa. 

Viaminnet pop-up myymälän edusta

Keveitä ja näyttäviä nahkakoruja valmistavan Viaminnetin liike löytyy terminaali 2:n Schengen-puolelta, portilta 26. Tuotteet valmistetaan Suomessa pohjoismaisesta ja italialaisesta nahasta ja niiden tuotannon lähtökohtana on hukkapalojen minimointi. Korut kootaan ja pakataan Helsingissä Iiris Pro-keskuksessa, joka työllistää hankalassa työmarkkinatilanteessa olevia ihmisiä. 

Sekä Private Casen että Viaminnetin liikkeet palvelevat Helsinki-Vantaan asiakkaita lokakuun loppuun asti.  

Lentoaseman laajennus tuo lisää tilaa pop up -liikkeille 

Lentoaseman pienet pop up -liiketilat lyhyillä vuokrasopimuksilla ovat yrityksille oiva mahdollisuus testata kansainvälistä travel retail -toimintaa ja tavoittaa uusia kohderyhmiä. Finavian näkökulmasta pop up -kauppojen avulla voidaan paitsi täydentää lentoaseman tarjontaa myös reagoida matkustajien tarpeisiin nopeasti ja testata erilaisten brändien ja tuotevalikoimien vetovoimaa tulevaisuutta ajatellen.  

– Lentoaseman laajennushanke, joka valmistuu muutamien vuosien kuluttua, tuo myös lisää liiketilaa pop upeille. Tämä on odotettu muutos, sillä tiloille on paljon kysyntää, Nora Immonen sanoo.  

Kiinnostuneet brändit voivat kysyä vapaista liiketiloista Finavian sivuilla olevan lomakkeen kautta. 

Tutustu Helsinki-Vantaan palveluihin

Matkustus