Hyppää pääsisältöön

Oletko tuomassa tai noutamassa matkustajia Helsinki-Vantaalta autolla? Huomaa pikaparkin uusi paikka!

Julkaistu
15.01.2019 klo 14:35
p3
Rakennustyöt Helsinki-Vantaan lentoasemalla aiheuttavat suuria muutoksia pysäköinnissä. Terminaali 2:n edessä sijainneet pikapysäköintipaikat poistuvat, ja pikaparkki sijaitsee jatkossa parkkihallissa P3.

Uusi pikaparkki sijaitsee P3:n A-puolen sisäänajotasolla ja sopii matkustajien jättämiseen ja noutamiseen sekä muuhun lyhytaikaiseen pysäköintiin. Pikaparkin hinta on 1 € / 10 minuuttia ja sinne ei voi varata paikkaa ennakkoon. Matkustajat voi myös edelleen jättää pois kyydistä terminaalin edustalla, mutta siihen ei saa enää pysäköidä.

Pysäköintihalli P3 sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Terminaali 2:een kuljetaan sisäkautta terminaalien välistä yhdyskäytävää pitkin. Ulkokautta kulkeminen ei ole enää mahdollista. Kävelymatkaa P3:sta terminaali 2:een tulee noin 300 metriä.

pysakointikartta

Parkkihalli P1/P2 suljettiin pysyvästi 7. tammikuuta 2019. Terminaali 2:n laajennuksen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden sisäänkäynnin tieltä purettavan hallin sijaan matkustajia palvelevat nyt parkkihallit P3 ja P5 sekä ulkopaikoitusalue P4. Ensi vuonna valmistuu uusi pysäköintihalli, johon tulee 2000 pysäköintipaikkaa. Laajennustyöt ja uusi sisäänkäynti ovat osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaa, jonka tarkoitus on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana lentoasemana.

Lue lisää pysäköinnin muutoksista alkuvuonna 2019

Lisätietoja terminaali 2:n laajennustöiden vaikutuksista

Katso lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

 

T2 laajennus boiler plate
Matkustus