Ohita navigaatio

Rovaniemen lentoasemalla avautuu joulukuussa uusi lappihenkinen ravintola Ahkio Kitchen & Bar

Artikkeli julkaistu
15.02.2019 klo 09:44
Ahkio
Matkustus
Joulukuussa valmistuvan Rovaniemen lentoaseman laajennuksen myötä palveluvalikoima laajenee entisestään. Tulevan Ahkio Kitchen & Barin menu ja sisustus heijastavat paikallista kulttuuriperintöä – värikästä rikasta kulttuuria, ympäröivää villiä luontoa ja sen taianomaisia hetkiä.

Uusi ravintola avautuu lentoaseman porttialueelle joulukuussa 2019. Ahkio Kitchen & Bar tarjoaa asiakkailleen ravintola-, kahvila, baaripalvelut sekä matkamuistomyymälän, josta voi ostaa mukaan pienen palan Lappia kotiin vietäväksi.

- Rovaniemen lentoaseman ravintopalvelut kiinnosti ilahduttavan monia toimijoita. Päädyimme yhteistyöhön SSP Finlandin kanssa, joka on pitkään lentoasemilla toiminut kokenut ja kansainvälinen yritys. Lisäksi heillä on kokemusta laadukkaasta toiminnasta vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Ahkiossa panostetaan myös paljon viihtyvyyteen ja asiakkaan palvelukokemukseen – Ahkion konsepti oli vaikuttavin, Finavian liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Olli Väyrynen kertoo.

Ahkio

Ahkio Kitchen & Barin menu heijastaa Lapin eri vuodenaikoja

Ahkion menussa huomioidaan vuodenajat ja Rovaniemelle saapuvat eri matkustajaryhmät - ravintola tarjoaa jokaiselle jotakin. ”Keittiömme tarjoaa mahdollisuuden tutustua suosituimpiin suomalaisiin makuihin kuten lohikeittoon, poronlihaan ja paikallisen luonnon antimiin kuten lakkaan. Ravintolassa on panostettu erityisesti lämpimään ruokaan ja tuoreisiin, kausittain vaihtuviin raaka-aineisiin”, Ahkiota operoivan SSP Finlandin operatiivinen johtaja Anne Immonen kertoo.

Ravintolan ruokalistalla on suomalaisia klassikkoruokia kuten lohikeittoa, paistettuja muikkuja ja poronkäristystä. Lappilaista elämystä etsiville tarjolla on Lapland tasting menu, josta löytyy paikallisia makua kuten esimerkiksi Lapin puhtaista vesistä kalastettua nieriää ja kermaista korvasienikastiketta. Aasialaisia matkustajia silmällä pitäen listalta löytyy heille tuttuja ruokia paikallisella twistillä kuten ramenkeittoa porolla ja nieriäsushia.

Jälkiruoaksi tarjolla on myöskin tarjolla suomalaisia klassikoita kuten leipäjuustoa lakan kera ja mustikka-vanilja kermaa mustikkagranolan kera. Kahvilan valikoimasta löytyy nopeita ja terveellisiä vaihtoehtoja kuten salaatteja, poropyöryköitä perunamuusin kera, täytettyjä leipiä ja herkullisia smoothieita. Tarjolla on myös vastapaistettuja suolaisia ja makeita leivonnaisia. ”Raaka-aineemme ovat aina tuoreita ja suosimme vastuullisia sekä paikallisten toimijoiden tuotteita”, Anne Immonen jatkaa.

Ahkiossa on tilaa 720m2 ja 189 asiakaspaikkaa ja sisustuksen on suunnitellut suomalainen Studio Archibella. Sisustuksen teemana on luonnollisesti Lappi ja 8 vuodenaikaa. Sisustuksen värit on Lapin luonnosta: ruskan syvän punaiset ja oranssit värit, taivaan ja tuntureiden sinisyys, luonnon vihreys, kullankeltainen keskiyön aurinko, musta ja valkoinen väri kumpuavat talvesta, hiekasta ja puista. Saamenpuku Gáktin värikkäät perinteiset kuviot sekä Lapin todellinen taika, revontulet ovat toimineet innoittajana ravintolan sisustuksessa.

Ahkio

Rovaniemen lentoaseman matkustajaterminaali laajenee yli 75 %

Rovaniemen lentoaseman matkustajatilat kasvavat nykyisestä 6 000 neliömetristä noin 10 500 neliömetriin. Lentoaseman tuntikapasiteetti nousee nykyisestä kolmesta koneesta viiteen. Uudet tilat lisäävät terminaalin avaruutta ja viihtyisyyttä. Rovaniemen reittivalikoima monipuolistuu laajennuksen valmistuttua, aiemmin Turkish Airlines ilmoitti aloittavansa suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle joulukuussa 2019.

Nykyaikaista matkustajatilaa saadaan muun muassa matkatavaran luovutusaulaan, ja esimerkiksi kahvilatila laajenee nelinkertaiseksi. Terminaaliin asennetaan uusi koneeseen nousua nopeuttava matkustajasilta. Rovaniemen lentoasemalla on tämän jälkeen käytössä kolme siltaa. Kokonaisuudessaan Rovaniemen lentoaseman laajennus valmistuu joulusesongiksi 2019.