Ohita navigaatio

Sääennuste: Miten keskiviikkoaamun lumisade voi vaikuttaa lentoihin?

Artikkeli julkaistu
08.01.2019 klo 19:54
Arkistointipäiväys
Helsinki Airport winter and roofs
Matkustus
Tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi ja keskiviikkoaamuksi 9. tammikuuta on ennustettu sakeaa lumisadetta. Aamulennoilla lähteviä matkustajia pyydetään huomioimaan sään mahdolliset vaikutukset lentoliikenteeseen.

Ennusteen mukaan tuulet ovat suotuisia, ja Finavian kunnossapito on täysvalmiudessa pitämään kiitotiet puhtaana lumesta. Tämänhetkisen arvion mukaan aamun lentoliikenne voisi sujua melko normaalisti.

Kuitenkin jos yöllä ja aamulla esiintyy jäätävää sumua, joudutaan lentokoneiden moottoreita sulattamaan lentojen välillä. Tällöin ruuhkaa on myös lentokoneiden jäänpoistotoiminnassa, sillä jäänpoistot joudutaan tekemään kaksivaiheisena. Tämä tarkoittaisi, että lentoliikenteen tahti hidastuisi merkittävästi ja tiedossa olisi viiveitä.

Talvisin erityisesti nollakelit, jolloin sulamista ja jäätymistä tapahtuu vuorotellen, haastavat sekä lentoyhtiöt että lentokentän toimijat.

Pääsääntöisesti lentoliikenne saadaan Suomessa pyörimään myös ääriolosuhteissa. Viiveitä tietysti syntyy, jotta turvallinen lentäminen voidaan varmistaa. Pahoittelemme mahdollisia matkustajille aiheutuvia häiriöitä.

Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin