Hyppää pääsisältöön

Tuletko omalla autolla kentälle vastaan matkustajia tai saatatko heitä? Katso tästä, minne voit ajaa ja minne pysäköidä

Julkaistu
19.02.2019 klo 15:57
Terminaali 2:n laajennustyöt ovat muuttaneet Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyjä ja kaventaneet ajoväyliä. Tästä näet, miten toimit kun tuot matkustajia lentoasemalle tai noudat heitä kentältä.

Matkustajien saattaminen lentoasemalle

Kun tuot matkustajia terminaali 1:een tai terminaali 2:een, voit pysähtyä ainoastaan hetkeksi terminaalin edessä ja jättää matkustajat kyydistä. Terminaali 2:n edessä ajokaistoja on jouduttu kaventamaan. Tilaa on siis aikaisempaa vähemmän. Aja rohkeasti ramppia eteenpäin päästäksesi pysähtymään.

Kummankaan terminaalin pääovien eteen ei saa pysäköidä. Jos haluat saattaa matkustajia sisälle terminaaliin, aja autosi P3:n Pikaparkkiin.

 

Saattajille ja noutajille

Matkustajien vastaanottaminen ja muu asiointi

Kun noudat matkustajia lentoasemalta tai muuten asioit Helsinki-Vantaalla, pysäköi autosi P3:ssa sijaitsevaan Pikaparkkiin.

Pikaparkki sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Sieltä on katettu kävely-yhteys terminaali 1:een, josta pääsee sisäkautta yhdyskäytävää pitkin myös terminaali 2:een. Matkaa terminaali 2:een kertyy noin 400 metriä.

Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 € / 10 minuuttia. Jos pysäköinti kestää alle 10 minuuttia, voit ajaa Pikaparkista ulos maksutta.

Villi pysäköinti jumiuttaa lentoaseman autoliikennettä terminaali 2:n edessä

Autoilija, katso tästä miten pysäköinti on muuttunut

Tärkeää tietoa invapysäköijille

Matkustus