Skip navigation

Tuletko omalla autolla vastaan matkustajia tai saatatko heitä Helsinki-Vantaalla? Katso tästä, minne voit ajaa ja pysäköidä

Artikkeli julkaistu
19.02.2019 klo 15:57
Terminaali 2:n laajennustyöt ovat muuttaneet Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyjä. Tästä näet, miten toimit kun tuot matkustajia lentoasemalle tai noudat heitä kentältä.

Matkustajien tuonti lentoasemalle

Terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi on purettu. Tämän vuoksi terminaali 2:n lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan. Lähtöselvitykseen voi kulkea helposti liukutasoa pitkin. 

Kun tuot matkustajia terminaali 1:een tai terminaali 2:een, voit pysähtyä terminaalin edustalla ainoastaan hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä. Muista, että pysäköinti tai poistuminen auton luota on kielletty. Jos haluat saattaa matkustajia sisälle terminaaliin, aja autosi P3:n Pikaparkkiin.

Auto tuomassa matkustajia lentoasemalle ja muutama matkustaja kävelemässä kohti lähtöselvitystä.

Matkustajien nouto lentoasemalta

Kun noudat matkustajia lentoasemalta tai muuten asioit Helsinki-Vantaalla, pysäköi autosi P3:ssa sijaitsevaan Pikaparkkiin. Se sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Pikaparkista on katettu kävely-yhteys terminaali 1:een, josta pääsee sisäkautta yhdyskäytävää pitkin myös terminaali 2:een. Matkaa terminaali 2:een kertyy noin 400 metriä. Huomioithan, että pysäköintialueen korkeusrajoitus 2,1 m.

Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 €/10 minuuttia. Läpiajo on maksuton, kun ajaa 10 minuutin sisällä alueelta ulos syöttämällä sisäänajosta saatu lippu puomilaitteeseen, ilman että käyttää lippua maksuautomaatissa.

Lue lisää lyhytaikaisesta pysäköinnistä Helsinki-Vantaalla

Autoilija, katso tästä miten pysäköinti on muuttunut

Tärkeää tietoa invapysäköijille

 

 

Ajoteittikartta

Voit ladata kartan (pdf) Helsinki-Vantaan alueesta tästä

Matkustus