Skip navigation

Tuletko omalla autolla vastaan matkustajia tai saatatko heitä? Katso tästä, minne voit ajaa ja pysäköidä

Article published
19.02.2019 klo 15:57
Terminaali 2:n laajennustyöt ovat muuttaneet Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyjä. Tästä näet, miten toimit kun tuot matkustajia lentoasemalle tai noudat heitä kentältä.

Matkustajien tuonti lentoasemalle

Terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi on purettu. Tämän vuoksi terminaali 2:n lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan, vaan matkustajat jätetään kyydistä yhtä tasoa alemmas, saapuvien tasolle. Lähtöselvitykseen voi kulkea helposti liukutasoa pitkin. 

Kun tuot matkustajia terminaali 1:een tai terminaali 2:een, voit pysähtyä terminaalin edustalla ainoastaan hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä. Muista, että pysäköinti tai poistuminen auton luota on kielletty. Jos haluat saattaa matkustajia sisälle terminaaliin, aja autosi P3:n Pikaparkkiin.

Auto tuomassa matkustajia lentoasemalle ja muutama matkustaja kävelemässä kohti lähtöselvitystä.

Matkustajien nouto lentoasemalta

Kun noudat matkustajia lentoasemalta tai muuten asioit Helsinki-Vantaalla, pysäköi autosi P3:ssa sijaitsevaan Pikaparkkiin. Se sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Pikaparkista on katettu kävely-yhteys terminaali 1:een, josta pääsee sisäkautta yhdyskäytävää pitkin myös terminaali 2:een. Matkaa terminaali 2:een kertyy noin 400 metriä.

Pysäköinti Pikaparkissa maksaa 1 €/10 minuuttia. Läpiajo on maksuton, kun ajaa 10 minuutin sisällä alueelta ulos syöttämällä sisäänajosta saatu lippu puomilaitteeseen, ilman että käyttää lippua maksuautomaatissa.

Autoilija, katso tästä miten pysäköinti on muuttunut

Tärkeää tietoa invapysäköijille

 

 

Ajoteittikartta

Voit ladata kartan (pdf) Helsinki-Vantaan alueesta tästä

Matkustus