Skip navigation

Uusia digitaalisia palveluita käyttöön – loungen ennakkovaraukset ja pysäköintimaksut voi nyt hoitaa verkossa

Artikkeli julkaistu
08.02.2019 klo 14:05
Kodikas lounge lentokentällä.
Helsinki-Vantaan lentoasemalla asioiminen on uusien digitaalisten palveluiden ansiosta entistäkin sujuvampaa.

Lounge-varaus ilman rekisteröitymistä

Lounge-pääsyn voi nyt ostaa ennakkoon uuden verkkopalvelun kautta. Palvelussa ovat mukana Aspire lounge by Swissport sekä [email protected] Lounge. Molemmat sijaitsevat terminaali 2:ssa. Aspire loungeen on pääsy kaikilla matkustajilla kohdemaasta riippumatta. [email protected] Lounge taas sijaitsee passintarkastuksen takana non-Schengen-puolella, jonne on pääsy vain non-Schengen-maihin matkaavilla.

Varauksen voi tehdä verkossa ilman rekisteröitymistä. Aiemmin varauksen on voinut tehdä vain Helsinki Airport -mobiilisovelluksella ja varauksen tekeminen on vaatinut rekisteröitymisen. Maksu tapahtuu luottokortilla.

Lounge-varaus kannattaa tehdä ennakkoon, sillä ennakkovaraaja saa lounge-pääsyn edullisempaan hintaan kuin ilman varausta. Varauksen voi tehdä jopa 30 päivää ennen lähtöä tai vasta hieman ennen saapumista loungeen. Ennakkoon varattavia paikkoja on rajattu määrä per päivä, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Verkkovarauksen myötä lounge-varauksen voi nyt myös peruuttaa lähtöä edeltävänä päivänä. Peruuttaminen tapahtuu varauksen vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Ajoissa peruutetun varauksen hinta palautetaan asiakkaalle täysimääräisenä.

Tutustu Helsinki-Vantaan loungeihin

Vältä jonot maksamalla pysäköinti netissä

Toinen uusi palvelu on toivottu uudistus pysäköinnin maksamiseen. Maksuautomaatille jonottamisen voi nyt välttää maksamalla pysäköinnin verkossa. Palvelu sujuvoittaa ja nopeuttaa matkantekoa.

Pysäköinnin maksamiseen verkossa tarvitaan älypuhelin tai tabletti, jossa on verkkoyhteys, sekä luottokortti, verkkopankkitunnukset tai mobiilimaksusovellus. Pysäköinnin voi edelleen maksaa myös maksuautomaatilla.

Näin maksat pysäköinnin verkossa:

  1. Mene osoitteeseen payparking.finavia.fi
  2. Skannaa pysäköintilipun viivakoodi puhelimen tai tabletin kameralla
  3. Maksa pysäköinti luottokortilla, verkkopankin kautta tai mobiilimaksuna
  4. Lataa kuitti laitteellesi tai tilaa se sähköpostiisi esim. matkalaskua varten
  5. Jos puomi ei aukea automaattisesti rekisteritunnistuksella, syötä pysäköintilippu laitteeseen ulosajopuomilla.
Matkustus