Ohita navigaatio

Finavia investoi Joensuun lentoaseman kiitotien päällystystyöhön kesällä 2020

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
24.01.2020 klo 09:36
Ilmakuva Joensuun lentoasemasta talvella
Vastuullisuus
Joensuun lentoasemalla tehdään päällystystöitä kesällä 2020. Remontissa kiitotie ja toinen kahdesta rullaustiestä päällystetään uudella asfalttipinnalla. Nyt tehtävä uudelleenpinnoitus pidentää kiitotien ja rullaustien elinkaarta ja takaa sujuvan operoinnin myös jatkossa.

Lentoaseman kiitotien päällystystyön suurimmat työvaiheet ajoitetaan kesälle, jolloin lentoasemalla on muita ajankohtia vähemmän lentoliikennettä. Joensuun lentoasema on remontin vuoksi suljettuna 22.6.–9.7.2020 välisen ajan. Hiljaisena ajankohtana korjaustöistä toivotaan aiheutuvan mahdollisimman vähän haittaa matkustajille ja operaattoreille.

Päällystystyön yhteydessä laajennetaan lisäksi kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. Nyt tehtävän remontin kokonaiskustannus on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Joensuun lentoasemalta on säännöllistä reittiliikennettä Helsinkiin, minkä lisäksi lentoasemalta lennetään tilauslentoja erityisesti Euroopan lomakohteisiin. Vuonna 2019 Joensuun lentoaseman kautta matkusti yli 126 000 matkustajaa, mikä tekee siitä matkustajamäärässä mitattuna Finavian kymmenenneksi vilkkaimman lentoaseman.