Skip navigation

Vaasan lentoasemalla siirrytään pysäköinnin mobiilimaksamiseen

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
21.07.2020 klo 10:20
Vaasan lentoasemalla pysäköinti maksetaan mobiililla
Pysäköinti maksetaan Vaasan lentoasemalla jatkossa Parkman-, Easypark- tai Moovy -mobiilisovelluksella.

Finavia parantaa pysäköintipalvelujensa sujuvuutta Vaasan lentoasemalla, kun paperisista pysäköintilipukkeista siirrytään mobiilipysäköintiin. Pysäköintiuudistuksen myötä asiakas voi jatkossa maksaa pysäköintinsä lentoasemalla omalla älypuhelimellaan.

– Uudistamalla pysäköintipalveluita lisäämme pysäköinnin sujuvuutta ja tarjoamme asiakkaalle lisää vaihtoehtoja pysäköinnin maksamiseen. Siirtymällä mobiilimaksamiseen lisäämme myös maksutapahtumien toimintavarmuutta, sanoo Vaasan lentoasemanpäällikkö Petri Lampi Finaviasta.

Pysäköintialuetta rajanneet puomit ja perinteiset maksuautomaatit poistuvat lentoaseman katukuvasta. Tilalle tulevat mobiilisovellukset Parkman, Easypark ja Moovy ovat käytössä myös Rovaniemen, Kuopion ja Turun lentoasemilla.

– Pysäköinnin maksamisesta tulee entistä helpompaa, kun auton voi ajaa suoraan lentoaseman pysäköintialueelle ja maksaa älypuhelimella. Lisäksi sähköiseen palveluun siirtymisessä on myös vastuullinen näkökulma, sillä voimme luopua kertakäyttöisistä parkkilipuista ja vähentää paperijätteen määrää, Lampi jatkaa.

Vaihtoehdoksi mobiilimaksamiselle Vaasan lentoaseman terminaaliin jää kaksi maksuautomaattia, joissa pysäköinnin voi maksaa ennakkoon.

Finavia kehittää pysäköintipalvelujaan ja suunnittelee mobiilimaksamisen käyttöönottoa tulevaisuudessa myös Oulun ja Tampereen lentoasemilla. Pian mobiilimaksaminen on mahdollista myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Pysäköinti Vaasan lentoasemalla

Matkustus