Ohita navigaatio

Koronapassi käytössä myös Helsinki-Vantaalla sijaitsevissa ravintoloissa

Artikkeli julkaistu
29.11.2021 klo 12:01
Henkilöllä on puhelin kädessä.
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja loungeja, jotka palvelevat asiakkaita ennen turvatarkastusta ja turvatarkastuksen jälkeen. Koronasta johtuvat ravintolarajoitukset koskevat myös lentoaseman ravintoloita, kahviloita ja loungeja. Pääosa niistä ottaa käyttöön koronapassin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivat ravintolat noudattavat Uudenmaan ravintolarajoituksia. Jotta lentoaseman ravintolat, kahvilat ja lounget pystyvät tarjoamaan asiakkailleen palvelua mahdollisimman hyvin, ravintolatoimijat ovat päätyneet ottamaan käyttöön koronapassin. Koronapassin käyttöönotolla pyritään varmistamaan ravintoloiden ja kahviloiden nykyiset aukioloajat Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Niissä ravintoloissa, joissa koronapassi on käytössä, se tarkastetaan kassalla yli 16-vuotiailta kello 17 alkaen.

Turvavälien säilyttämisen helpottamiseksi ravintoloissa ja kahviloissa on lisäksi käytössä vain osa asiakaspaikoista.

Koronapassi Finavian verkostolentoasemilla

Finavian verkostolentoasemilla toimivat ravintolat, kahvilat ja lounget voivat vaatia koronapassia. Varaudu näyttämään koronapassi asioidessasi lentoasemilla sijaitsevissa ravintoloissa, kahviloissa ja loungeissa kello 17 jälkeen.

Lue myös

Koronapassin voi ladata Omakannasta.

EU-maiden ja EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset saavat lisätietoja täältä.

Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta koronan aikana

Tutustu Uudenmaan ravintolarajoituksiin Valtioneuvoston kanslian sivuilla.

Päivitetty 30.11.2021: Koronapassin kysymisen kellonaika, lisäohjeet koronapassista EU-maiden ja EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisille ja maininta loungeista.

Matkustus